« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Raportul Curții de Conturi Europene privind implementarea tehnologiei 5G în UE: întârzieri considerabile
28.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Telecom | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C-44 din 28 ianuarie 2022 a fost publicat Raportul special nr. 3/2022 – Implementarea tehnologiei 5G în UE: întârzieri în instalarea rețelelor și probleme de securitate încă nerezolvate.

Prin prezentul raport, Curtea de Conturi Europeană invită să se dea un nou impuls implementării în UE a tehnologiei 5G, noul standard mondial de comunicații fără fir pentru rețele mobile.

Conform acesteia, statele membre înregistrează întârzieri considerabile în implementarea rețelelor lor 5G, ceea ce pune în pericol realizarea obiectivelor stabilite de UE în ceea ce privește accesul și acoperirea. În paralel, sunt necesare eforturi suplimentare pentru a se remedia într-un mod coerent și concertat problemele de securitate întâmpinate în implementarea acestei noi tehnologii.

De asemenea, se precizează faptul că tehnologia 5G ar putea contribui cu până la o mie de miliarde de euro la PIB-ul UE între 2021 și 2025, cu potențialul de a crea sau de a transforma până la 20 de milioane de locuri de muncă.

În planul său de acțiune din 2016, Comisia Europeană a stabilit pentru anul 2025 obiectivul de a se implementa tehnologia 5G în toate zonele urbane și de-a lungul tuturor principalelor căi de transport. În luna martie a anului trecut, s-a stabilit un obiectiv suplimentar de a se asigura acoperirea 5G la nivelul de ansamblu al UE până în 2030. Auditorii observă însă că doar jumătate dintre statele membre au inclus aceste obiective în strategiile lor naționale privind 5G.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.