« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modelul și conținutul formularelor ANAF 205 și 207 | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
11.02.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Fiscalitate, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 138 din 10 februarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 179/2022 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit” şi 207 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă/impozitul suportat de plătitorul de venit/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi”.

Astfel, se aprobă:
– formularul 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”, prevăzut în anexa nr. 1, alături de instrucțiunile de completare a acestuia;
– formularul 207 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă/impozitul suportat de plătitorul de venit/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi”, prevăzut în anexa nr. 2, alături de instrucțiunile de completare a acestuia.

Formularele 205 și 207 se utilizează pentru declararea veniturilor realizate începând cu 1 ianuarie 2021.

Intrare în vigoare: 10 februarie 2022

***

Vineri, 28 ianuarie 2022, Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit” şi 207 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă/impozitul suportat de plătitorul de venit/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi”.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare
:: Anexa nr. 1
:: Anexa nr. 2
:: Anexa nr. 3

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.