Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari
31.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Filip & Company a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, la realizarea unei operațiuni de răscumpărare anticipată și preschimbare parțială a trei serii de titluri de stat denominate în dolari, scadente în 2022 (cupon 6,750%), 2023 (cupon 4,375%) și 2024 (cupon 4,875) și lansarea unei emisiuni noi de obligațiuni în două tranșe, în valoare totală de 2,4 miliarde de dolari. Prima tranșă în valoare de 1,35 miliarde de dolari are o maturitate de peste 5 ani, în timp ce cea de-a doua tranșă, în valoare de 1,06 miliarde de dolari are o maturitate de peste 10 ani. Preschimbarea parțială a titlurilor de stat preexistente s-a realizat cu o parte din noua serie de titluri de stat cu o maturitate de peste 10 de ani.

Monica Stătescu, partener Filip & Company: „Piețele internaționale au primit cu interes operațiunea de switch și noile emisiuni de obligațiuni ale României, la fel ca și celelalte operațiuni de piață de capital ale țării noastre din ultimii ani. Ne bucurăm că am putut fi din nou alături de Ministerul de Finanțe în acest proiect.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (partener), Andreea Bănică (associate) și Andrei Anghel (associate).

Filip & Company are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocați include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional. Totodată, avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale – Chambers and Partners, Legal 500 și IFLR în practica de Piețe de capital atât la nivel de echipă cât și individual.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti