Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Avocați nemțeni instruiți pentru a preda nonformal educație juridică


01.02.2022 | Lucian CHECHERIŢĂ
Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

La solicitarea Asociației Excelsior Neamț (fosta asociație a Tinerilor Avocați Neamț), VeDem Just a organizat vineri,  28 ianuarie 2022, o sesiune de instruire destinată avocaților care doresc să predea în mod non-formal educația juridică elevilor din învățământul preuniversitar.

Cursul intensiv de instruire a fost conceput și susținut de judecătorul Cristi Danileț, care a prezentat tehnicile și metodele de predare pentru elevi a educației juridice în mod non-formal și a dezvoltat tematica abordabilă în cadrul fiecărei categorii de vârstă a elevilor, potrivit ghidului „Elevul și Legea”. De asemenea, a participat avocatul Ioan Mircea David, care a prezentat proiectul „Acționăm Just” pe care îl gestionează din partea VeDem Just în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, pentru prevenirea consumului și traficului de droguri și etnobotanice.

Reamintim că profesioniștii dreptului pot fi solicitați pentru a avea astfel de întâlniri la solicitarea profesorilor, părinților sau elevilor, în baza Protocolului semnat de Ministerul Justiției și cel al Educației în anul 2013, reînnoit în anul 2017 când s-au alăturat UNBR și VeDemJust. Detalii la www.educatiejuridica.ro.

Asociația Excelsior Neamț a derulat anul trecut proiectul de amenajare a sălilor de audiere a minorilor la Tribunalul Neamț, Judecătoria Piatra Neamț, Judecătoria Bicaz, Judecătoria Roman și Judecătoria Târgu Neamț. În acest an, asociația va organiza predarea non-formală a educației juridice în școlile din județ: coordonatorii proiectului, avocații Cătălin Costea, Andrei Nica și Monica Iosub, doresc ca tinerii avocați să contribuie la educarea elevilor în spiritul respectării legilor și a înțelegerii sistemului juridic.

VeDem Just, asociație alcătuită din juriști, cadre didactice și elevi, este promotor al educației juridice în școlile din România și Republica Moldova. Membrii săi au participat la întâlniri de educație juridică non-formală pentru 20.000 de elevi, au distribuit peste 30.000 de ghiduri „Elevul și Legea” în școlile din România și 2000 de ghiduri „Legea pe-nțelesul elevilor” în școlile din Moldova, au facilitat predarea educației juridice formale în 125 unități școlare de către profesori anume instruiți.

Jurist Lucian Checheriță, Președinte VeDemJust

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti