Secţiuni » Life
Life

Cheslie Kryst, avocat în Carolina de Nord, Miss SUA 2019 și vedetă TV, s-a sinucis
01.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Life
JURIDICE - In Law We Trust

Cheslie Kryst, avocat în Statul american Carolina de Nord, fostă Miss SUA 2019 și apreciată prezentatoare de televiziune, a decedat duminică, 30 ianuarie 2022, la vârsta de 30 de ani, după ce, pe fondul unei depresii, s-a aruncat, în jurul orelor 07:00 dimineața, de pe o terasă deschisă situată la etajul 29 al Blocului „Orion”, aflat în centrul Cartierului Manhattan, în apropiere de Times Square, un zgârie-nori select, de 60 de etaje, în care aceasta deținea un apartament la etajul 9, a anunțat CBS Mornings, tragica știre fiind confirmată și de Departamentul de Poliție din New York.

„Devastați și cu enormă durere, anunțăm moartea iubitei noastre Cheslie. Marea ei lumină, frumusețea și puterea sa i-a inspirat pe mulți oameni din întreaga lume. Îi păsa, iubea, râdea și strălucea. Cheslie a întruchipat dragostea și i-a servit pe alții, fie prin munca ei ca avocat care lupta pentru justiție socială, dar și ca Miss SUA și gazdă [corespondent la New York, din anul 2019] a emisiunilor [de știri de divertisment] EXTRA TV”, a spus familia tinerei într-o declarație preluată de publicația „Insider”.

Cu câteva ore înainte de a muri, Kryst a distribuit o ultimă postare pe Instagram cu o fotografie a sa însoțită de mesajul: „Fie ca această zi să vă aducă odihnă și pace.”
Totodată, a lăsat și un bilet de adio, în care, potrivit ziarului „New York Post”, a precizat că își dorește să-i lase mamei sale toate bunurile care i-au aparținut.

Cheslie Corrinne Kryst a fost un avocat de litigii care a lucrat ‘pro bono’, prin apărările pe care le-a susținut aducându-și cu succes aportul la eliberarea mai multor clienți, dintre care unul fusese condamnat la închisoare pe viață, aceasta ocupându-se și cu strângerea de fonduri pentru organizații nonprofit.

Potrivit Wikipedia, s-a născut pe 28 aprilie 1991, în Jackson, Michigan, tatăl său fiind de origine poloneză, iar mama afroamericană.

Kryst a urmat un liceu cu profil economic în Carolina de Sud, după care a studiat la Colegiul de Onoare al Universității din Carolina de Sud, Darla Moore School of Business, obținând o diplomă de licență ‘cum laude’ în Marketing și Managementul Resurselor Umane (2013), și, ulterior, la Facultatea de Drept a Universității Wake Forest din Winston-Salem, Carolina de Nord, obținând diplome de Doctor în Drept și de Master în Administrarea Afacerilor (2017).

În timpul studenției a activat în cadrul Asociației Naționale a Studenților Juriști Afroamericani și s-a remarcat ca sportivă, practicând atletismul în Divizia I.

După absolvirea studiilor juridice, în urma unui concurs, Cheslie Kryst a primit licența de a practica avocatura atât în ​​Carolina de Nord, cât și în Carolina de Sud și, începând din anul 2017, a lucrat ca avocat asociat la Poyner Spruill LLP din Charlotte, Carolina de Nord, din 2019 practicând litigii civile complexe.

În 2020, a fost promovată în cadrul firmei la poziția de consilier pentru diversitate, societatea de avocatură apreciind că aceasta era „pasionată de reforma justiției penale și a lucrat ‘pro bono’ pentru clienții care ispășesc pedepse privative de libertate excesive pentru infracțiuni [de deținere / trafic] de droguri la nivel scăzut”, evidențiind, totodată, că a făcut parte din consiliul de administrație al „Big Brothers Big Sisters of America” și a fost un „ambasador de impact” pentru grupul nonprofit de sprijin pentru femei „Dress for Success”.

„(…) Nu cunoști trecutul sau convingerile personale ale judecătorilor și nu ești sigur cum să-i convingi. Trebuie doar să te pregătești cu tot ce poți și să-ți explici punctele de vedere concis. (…) Când ajuți un client să fie eliberat din închisoarea federală, este de nedescris, știind că ai putut să oferi cuiva libertatea pe care o merită”, spunea în urmă cu doi ani Cheslie, evocându-și propria experiență avocațială și crezul său profesional, confesiunea sa fiind citată de publicația „Greenville Business Magazine”.

Cheslie Kryst a avut și o carieră de succes în modelling. În anul 2019, a fost încoronată Miss SUA, după ce în același an câștigase titlul de Miss Carolina de Nord, iar anterior înfiinţase blogul de modă „White Collar Glam”.
Performanța sa a marcat o premieră istorică, deoarece a fost primul an în care trei femei de culoare au fost desemnate Miss SUA, Miss Teen SUA și Miss America.
Kryst și-a folosit platforma de învingătoare a competiției federale amintite pentru a vorbi despre probleme de justiție socială și a susține cauzele nobile cărora le era dedicată.

„Sunt profund întristată să aflu despre decesul prietenei mele Cheslie Kryst. Cheslie a fost o inspirație și un model de urmat pentru atât de mulți. Era genială și talentată și și-a folosit darurile pentru a promova femeile și pentru a crea o lume mai bună. Îmi va fi foarte dor de ea”, a declarat, pe contul său de Twitter, Cheri Beasley, avocat, candidată la Senatul Carolinei de Nord și fost judecător șef al Curții Supreme a acestui Stat.

Facultatea de Drept și Facultatea de Afaceri ale Universității Wake Forest și-au exprimat regretul profund pentru moartea lui Cheslie Kryst, pe care au evocat-o ca fiind o fostă studentă eminentă și implicată, câștigătoare a mai multor concursuri universitare, unele dintre acestea organizate între echipele de procese.
Prof. Jane Aiken, decanul Facultății de Drept, a numit-o „un prieten prețuit, coleg de clasă și mentor pentru mulți din comunitatea noastră (….), o susținătoare persistentă a dreptății sociale, a cărei bunătate, generozitate și spirit inspirator au lăsat un impact de durată asupra tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște”.
Prof. Suzanne Reynolds, decan emerit al Facultății de Drept (decanul din perioada 2014-2019), a spus că și-o amintește pe Cheslie din prima ei zi de facultate, la cursul său de Contracte: „Întotdeauna ea a scos în evidență latura umană a cazurilor pe care le-am studiat, un dar care a condus-o ca după absolvire să lucreze ‘pro bono’ în cazuri de condamnare la pedeapsa cu moartea.”

Ieri, postul EXTRA TV, la care regretata Cheslie Kryst a lucrat cu dăruire, i-a dedicat un impresionant „Remember„, iar mai multe personalități și entități au deplâns moartea acesteia și i-au elogiat personalitatea și calitățile.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti