Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Întrevederile senatorului Titus Corlățean cu Rihards Kols, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Saeima și cu Atis Lejiņš, președintele Grupului de promovare a cooperării cu România din Parlamentul Republicii Letonia


01.02.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 28 ianuarie 2022, senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut întrevederi, la Riga, cu Rihards Kols președintele Comisiei pentru afaceri externe a Saeima și cu Atis Lejiņš, președintele Grupului de promovare a cooperării cu România din Parlamentul Republicii Letonia (Saeima), potrivit unui comunicat.

Senatorul Titus Corlățean a exprimat aprecieri privind coordonarea substanțială dintre cele două țări pe teme majore ale agendei bilaterale și multilaterale, privind viziunea comună și obiectivele strategice similare în cadrul NATO și Uniunii Europene. A menționat totodată rolul formatelor regionale precum Inițiativa celor Trei Mări și București 9 pentru consolidarea acestei cooperări, inclusiv din perspectiva implementării a două proiecte majore din domeniul infrastructurii, pentru asigurarea conectivității în Europa Centrală și de Est: Rail2 și Via Carpatia. A menționat, în context, importanța consolidării cooperării transatlantice și întăririi parteneriatului dintre NATO și Uniunea Europeană, cu evitarea duplicării demersurilor și printr-o creștere a sinergiilor și a complementarității dintre cele două organizații în materie de securitate și apărare colectivă. A adăugat că perspectiva adoptării, la nivelul UE, a documentului final al proiectului Busola Strategică, respectiv la nivelul NATO, a unui noul Concept Strategic, va contribui la asigurarea unui climat de securitate și stabilitate în regiune.
În continuarea discuțiilor, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a subliniat importanța diplomației parlamentare pentru promovarea colaborării dintre cele două țări și și-a exprimat interesul cu privire la organizarea unui Forum parlamentar în cadrul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Riga, în perioada 20-21 iunie 2022.

Senatorul Titus Corlățean a mulțumit parlamentarilor letoni pentru disponibilitatea de a organiza la sediul Seimului leton, cu sprijinul Grupului parlamentar de prietenie cu România, o expoziție de documente diplomatice ale Ministerului român al Afacerilor Externe, eveniment care va marca sărbătorirea, în anul 2022, a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Letonia.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti