Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Întrevederile senatorului Titus Corlățean cu Rihards Kols, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Saeima și cu Atis Lejiņš, președintele Grupului de promovare a cooperării cu România din Parlamentul Republicii Letonia
01.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 28 ianuarie 2022, senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut întrevederi, la Riga, cu Rihards Kols președintele Comisiei pentru afaceri externe a Saeima și cu Atis Lejiņš, președintele Grupului de promovare a cooperării cu România din Parlamentul Republicii Letonia (Saeima), potrivit unui comunicat.

Senatorul Titus Corlățean a exprimat aprecieri privind coordonarea substanțială dintre cele două țări pe teme majore ale agendei bilaterale și multilaterale, privind viziunea comună și obiectivele strategice similare în cadrul NATO și Uniunii Europene. A menționat totodată rolul formatelor regionale precum Inițiativa celor Trei Mări și București 9 pentru consolidarea acestei cooperări, inclusiv din perspectiva implementării a două proiecte majore din domeniul infrastructurii, pentru asigurarea conectivității în Europa Centrală și de Est: Rail2 și Via Carpatia. A menționat, în context, importanța consolidării cooperării transatlantice și întăririi parteneriatului dintre NATO și Uniunea Europeană, cu evitarea duplicării demersurilor și printr-o creștere a sinergiilor și a complementarității dintre cele două organizații în materie de securitate și apărare colectivă. A adăugat că perspectiva adoptării, la nivelul UE, a documentului final al proiectului Busola Strategică, respectiv la nivelul NATO, a unui noul Concept Strategic, va contribui la asigurarea unui climat de securitate și stabilitate în regiune.
În continuarea discuțiilor, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a subliniat importanța diplomației parlamentare pentru promovarea colaborării dintre cele două țări și și-a exprimat interesul cu privire la organizarea unui Forum parlamentar în cadrul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Riga, în perioada 20-21 iunie 2022.

Senatorul Titus Corlățean a mulțumit parlamentarilor letoni pentru disponibilitatea de a organiza la sediul Seimului leton, cu sprijinul Grupului parlamentar de prietenie cu România, o expoziție de documente diplomatice ale Ministerului român al Afacerilor Externe, eveniment care va marca sărbătorirea, în anul 2022, a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Letonia.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti