Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministerul Justiţiei va publica integral înregistrările celor două dezbateri publice referitoare la proiectul de Lege privind desființarea SIIJ. UPDATE: Video


08.02.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Selected, Sistemul judiciar, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

***

Marți, 8 februarie 2022, Ministerul Justiției a informat că:
– va publica înregistrarea din data de 31 ianuarie 2022, având în vedere că toți participanții și-au dat acordul explicit pentru publicare.
– va publica și înregistrarea din data de 28 ianuarie 2022 după ce toți participanții își vor da acordul explicit pentru publicare, până în momentul de față neprimind acordul reprezentanţilor Asociaţiei Voci pentru Democraţie şi Justiţie, care au participat la dezbatere.

Reprezentanţii asociaţiilor care au participat la dezbatere şi-au exprimat acordul cu privire la înregistrare, în momentul în care au accesat link-ul dezbaterii primind notificarea „This meeting is being recorded. By joining, you are giving consent for this meeting to be recorded.”, şi nu cu privire la diseminarea înregistrărilor în spaţiul public, acest acord fiind solicitat ulterior de către Ministerul Justiţiei.

Ministerul Justiției va respecta întotdeauna prevederile legale, indiferent de natura presiunilor care se fac asupra sa.

***

Miercuri, 2 februarie 2022, ca urmare a solicitării Asociaţiei „Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor ” (AMASP), Ministerul Justiţiei a informat că și-a dat acordul de a publica integral înregistrările celor două dezbateri publice din data de 28.01.2022, ora 15:00, respectiv 31.01.2022, ora 16:00, cu privire la Proiectul de Lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, potrivit unui comunicat.

Ministerul Justiţiei urmează să răspundă punctual tuturor observaţiilor, propunerilor și întrebărilor primite, în scris, privitoare la proiectul de lege pus în dezbatere publică, precum şi întrebărilor formulate și obiecțiunilor ridicate în cadrul dezbaterilor publice.

În continuare, Proiectul de Lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție urmează să fie completat cu unele dintre propunerile primite în cadrul dezbaterii publice, pentru ca ulterior să fie transmis Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului, ocazie cu care vor putea fi analizate şi integrate şi alte propuneri făcute în cadrul dezbaterii din Consiliu.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro