Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

CEDO. Cererea președintelui ÎCCJ privind dreptul la un proces echitabil a fost eliminată din lista cauzelor la solicitarea sa


03.02.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CEDO, Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 3 februarie 2022, în cauza Corbu împotriva României (cererea nr. 52168/18), Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, în unanimitate, radierea cererii de pe lista cauzelor.

Cauza se referea la durata procedurii penale inițiate împotriva reclamantei în februarie 2012, care a condus la achitarea acesteia printr-o hotărâre pronunțată în mai 2018 de Înalta Curte de Casație și Justiție. La momentul respectiv, Corina-Alina Corbu era judecătoare a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Acesta este președintă a ÎCCJ din septembrie 2019.

La 11 octombrie 2021, Corina-Alina Corbu a informat CEDO că nu mai dorește să dea curs cererii. Ea a considerat, în primul rând, că consecințele eventualelor încălcări ale legii au fost eliminate de la depunerea cererii, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional, și, în al doilea rând, că actuala sa poziție profesională în calitate de președinte al ÎCCJ ar trebui să fie utilizată exclusiv în interesul public și să nu apere interesele private.

Plângerea se referea la articolul 6 alineatul (1) (dreptul la un proces echitabil) din Convenție.

Având în vedere cele de mai sus, Curtea a considerat că nu este mai justificată continuarea examinării cererii, astfel, ar trebui eliminată din listă.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti