Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Regulament privind organizarea şi funcţionarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale


03.02.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Energie, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 108 din 3 februarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 3/2022 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale şi pentru contractarea furnizării de energie electrică şi gaze naturale.

Prezentul Regulament are drept scop definirea, organizarea şi stabilirea regulilor de funcţionare ale platformei online destinate schimbării de către clientul final a furnizorului de energie electrică/gaze naturale şi contractării furnizării de energie electrică/gaze naturale.

Acesta stabileşte etapele şi regulile procedurii de schimbare a furnizorului, precum şi responsabilităţile clientului final şi operatorilor economici implicaţi în schimbarea furnizorului.

Regulamentul se aplică în relaţiile dintre clienţii finali, furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale, operatorii de reţea la instalaţiile cărora sunt racordate locurile de consum ale clienţilor finali, precum şi de către alte categorii de operatori economici care sunt implicaţi în schimbarea furnizorului de către clientul final.

Astfel, se vor putea îndeplini noile cerințe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h, precum și realizarea interoperabilității datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului.

Intrare în vigoare: 3 februarie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti