Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Magistrații nu pot desfășura activități de formare profesională pentru medici psihiatri, psihologi şi asistenti sociali
04.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 2 februarie 2022, Comisia nr. 1 – Legislaţie şi cooperare interinstituţională a CSM, cu privire la solicitarea PÎCCJ şi CRJ referitor la posibilitatea unor judecători şi procurori de a participa în calitate de experți formatori în cadrul proiectului „Adaptjust – Justiție accesibilă – pentru persoane cu dizabilități”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian, a transmis următoarele:

– activităţile referitoare la elaborarea suportului de curs, a documentelor anexă la acesta şi a manualului mentionat, realizate în temeiul unei convenții de cesiune a drepturilor de autor, se circumscriu activităţilor permise de art. 11 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi reperelor stabilite în practica recentă a Consiliului Superior al Magistraturii; prin urmare, în privinta acestor activități nu se ridică probleme de incompatibilitate dacă vor fi realizate în condițiile mentionate în sesizare, respectiv prin încheierea unei convenții de cesionare a drepturilor de autor;

– în ceea ce priveşte posibilitatea judecătorilor și procurorilor de a desfăşura activităţile de formare profesională la care se face referire în sesizare, Comisia a reținut că nu este permisă desfăşurarea de activități de formare profesională de către judecători sau procurori cu privire la alte categorii profesionale, precum medici psihiatri, psihologi și asistenti sociali.

:: Minuta (pct. 7)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti