Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Actualizarea procedurii de analiză a cererilor aferente schemei de ajutor de stat privind stimularea investiţiilor cu impact major în economie
04.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Corporate, Fiscalitate, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 112 din 3 februarie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 149/2022 privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Astfel, se aprobă unele modificări de ordin administrativ cu privire la procedura de analiză a cererilor de acordare pentru finanțare, astfel încât să se asigure o analiză atentă și riguroasă a documentației depuse de operatorii economici.

Modificările constau în prelungirea perioadei de analiză a cererilor de acord pentru finanțare, organizarea cererilor de acord pentru finanțare în sesiuni de 30 de zile și emiterea acordurilor în limita bugetului alocat sesiunii.

Prin schema de ajutor de stat sunt avute în vedere dezvoltarea capacității de producție, încurajarea participării active a firmelor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni, stimularea realizării de investiții în active fixe de înaltă tehnologie.

Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 6.380 milioane de lei, din care în perioada 2014-2021 s-au consumat 4.431 milioane lei. Pentru perioada 2022-2023 este disponibilă suma de 1.949 milioane lei, iar la 30 decembrie 2021 se aflau în analiză 66 de cereri de acord pentru finanțare, prin care se solicita un ajutor de stat în valoare de peste 1.4 miliarde lei.

Ajutorul de stat se acordă întreprinderilor care realizează o investiție inițială cu o valoare totală, fără TVA, de minimum 4,5 milioane lei, respectiv echivalentul în euro a aproximativ 1 milion de euro.

Intrare în vigoare: 3 februarie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti