Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Prorogarea termenului de operaționalizare a Sistemului Informatic de Monotorizare Electronică până la 1 octombrie 2022 | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial


25.02.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Monitorul Oficial al României, Procedură penală, Proiecte legislative, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 182 din 24 februarie 2022 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 14/2022 pentru modificarea Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

Operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică (SIME) reprezintă o activitate esențială pentru realizarea obiectivului Legii nr. 146/2021, cu impact social major în privința verificării și monitorizării modului în care sunt respectate interdicțiile privind eventualele contacte fizice între agresori și victime.

Totuși, având în vedere necesitatea unei perioade mai mari de timp pentru pregătirea implementării Sistemului informatic de monitorizare electronică, prin prezenta Ordonanță de urgență se prorogă până cel târziu la 1 octombrie 2022 termenul până la care trebuie realizată operaționalizarea SIME, precum și a celui la care începe monitorizarea electronică, în primă fază, în sistem pilot.

Potrivit prevederilor Legii nr. 146/2021, termenul de operaționalizare a SIME și de începere a monitorizării electronice în sistem pilot era 1 martie 2022.

Intrare în vigoare: 24 februarie 2022

***

Vineri, 4 februarie 2022, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanță de urgență a pentru modificarea Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro