Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

CEDO solicită Poloniei ca ridicarea imunității unui judecător al Curții Supreme să nu fie făcută de Secția Disciplinară. UPDATE: Modificare măsură provizorie


11.08.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 august 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a informat că a modificat măsura provizorie indicată anterior în cauza Wróbel c. Polonia, potrivit unui comunicat.

Astfel, măsura provizorie actualizată acoperă orice organism competent în temeiul dreptul intern pentru a se ocupa de procedura disciplinară a reclamantului.

Curtea a luat această decizie întrucât Secția de disciplină a fost recent înlocuită cu o nouă Cameră de răspundere profesională a Curții Supreme (Izba Odpowiedzialności Zawodowej Sądu Najwyższego).

***

Marți, 8 februarie 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să indice o măsură provizorie în cauza Wróbel c. Polonia (cererea nr. 6904/22), potrivit unui comunicat.

Curtea a solicitat guvernului să se asigure că procedurile privind ridicarea imunității judiciare a lui Włodzimierz Wróbel – judecător al Curții Supreme – respectă cerințele unui „proces echitabil”, astfel cum este garantat la articolul 6 alineatul (1) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în special cerința unui „tribunal independent și imparțial înființat prin lege”, și că nu se va lua nicio decizie cu privire la imunitatea sa de către Camera Disciplinară a Curții Supreme până la soluționarea definitivă a plângerilor formulate de Curtea Europeană.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro