Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Instrucțiunile MApN privind modul de raportare și investigare a evenimentelor de aviație produse cu aeronave de stat
09.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Monitorul Oficial al României, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 130 din 9 februarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. M.21/2022 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind modul de raportare şi investigare a evenimentelor de aviaţie produse cu aeronave de stat.

Astfel, se aprobă Instrucţiunile privind modul de raportare şi investigare a evenimentelor de aviaţie produse cu aeronave de stat, care detaliază:

a) modul de raportare şi investigare;
b) modul de asigurare în timp util a informaţiilor referitoare la tipul de tehnică implicată în evenimentul de aviaţie, date despre toate persoanele şi mărfurile periculoase aflate la bordul aeronavei, personalul aeronautic care a deservit activitatea de zbor şi personalul care a desfăşurat activităţi aeronautice conexe;
c) modul de diseminare a măsurilor şi recomandărilor privind siguranţa aeronautică către agenţii aeronautici certificaţi să desfăşoare activităţi aeronautice militare, denumiţi în continuare AADAAM, asigurând anonimatul persoanelor implicate în evenimentul de aviaţie.

Prevederile prezentelor instrucţiuni referitoare la evenimentele de aviaţie produse cu aeronave de stat se aplică şi activităţilor de paraşutare.

De asemenea, sunt abrogate următoarele acte normative:
– Ordinul ministrului apărării nr. M.151/20071 pentru aprobarea „F.A./Av.1-1, Instrucţiuni privind modul de investigare tehnică a evenimentelor de aviaţie produse cu aeronave militare”;
– Ordinul general al ministrului apărării naţionale nr. O.G. 16/19962 pentru aprobarea „Instrucţiunilor privind cercetarea accidentelor şi incidentelor produse pe timpul pregătirii pentru luptă prin paraşutare, în Ministerul Apărării Naţionale”, cu modificările ulterioare.

Intrare în vigoare: 9 februarie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti