Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Slovenia este singurul stat membru UE care nu și-a adaptat cadrul național de protecție a datelor. UPDATE: Aviz motivat
18.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 15 iulie, Comisia Europeană a decis să trimită un aviz motivat Sloveniei pentru neîndeplinirea obligațiilor importante care îi revin în temeiul Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) și pentru faptul că nu a permis autorității sale pentru protecția datelor să utilizeze toate competențele corective în temeiul RGPD, potrivit unui comunicat.

Slovenia are acum la dispoziție două luni pentru a răspunde la avizul motivat al Comisiei. Dacă răspunsul nu este satisfăcător, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la această chestiune.

***

Miercuri, 9 februarie 2022, Comisia Europeană a decis să trimită Sloveniei o scrisoare de punere în întârziere pentru neîndeplinirea obligațiilor de notificare care îi revin în temeiul Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) [Regulamentul (UE) 2016/679] și pentru faptul că nu a permis autorității sale pentru protecția datelor să utilizeze toate competențele corective în temeiul RGPD, potrivit unui comunicat.

După intrarea în vigoare a RGPD cu peste trei ani în urmă, Slovenia este singurul stat membru care nu și-a adaptat cadrul național de protecție a datelor, inclusiv normele privind autoritatea ei pentru protecția datelor. Autoritatea pentru protecția datelor joacă un rol esențial în asigurarea aplicării RGPD la nivel național. Prin urmare, ea trebuie să poată utiliza toate competențele corective prevăzute în RGPD.

Slovenia are de acum la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor Comisiei.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti