Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Formularea neîncetată a căilor de atac. Sancționarea abuzului de drept procesual prin aplicarea amenzii
11.02.2022 | Alexandru SIMA

JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Sima

Alexandru Sima

Exercitarea perpetuă a căilor de atac prevăzute de lege fără a fi motivate temeinic în fapt și în drept constituie o încălcare a obligației de bună credință și se sancționează cu amendă judiciară, conform art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. a) Codul de procedură civilă.

Astfel, prin decizia 902R din 08.12.2021 Curtea de Apel București a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată împotriva deciziei 455R/11.06.2021, prin care a fost respinsă ca tardivă contestația în anulare cu privire la decizia civilă nr. 620/2019 prin care fusese respinsă ca inadmisibilă o altă cerere de revizuire formulată împotriva unei alte decizii prin care fusese respinsă ca inadmisibilă o altă cerere de revizuire.

Având în vedere că nici unul dintre motivele dezvoltate de revizuentă în cererea sa nu se încadrează în vreunul din cazurile de revizuire expres și limitativ prevăzute de art. 511 Cod procedură civilă și nu se referă la ceva concret care să aibă legătură cu decizia atacată prin revizuire, ci reprezintă simple nemulțumiri mai vechi reiterate și repetate de-a lungul timpului în numeroasele căi de atac extraordinare formulate, Curtea a respins cererea ca inadmisibilă.

Totodată, dat fiind caracterul perpetuu al acestor petiții și faptul că nu aduc în concret, în discuție, argumente reale legate de tipul de cerere adresată instanței și cu privire la hotărârile la nesfârșit contestate, se impune aplicarea unei amenzi de 500 lei revizuentei pentru introducerea cu rea credință a cererii de revizuire, conform art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. a) Cod procedură civilă (Decizia nr. 902R din 08.12.2021 a Curții de Apel București, disponibilă pe Rolii.ro)

Av. Alexandru Sima, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Secţiuni: Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO