Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Deces al părții intervenit după închiderea dezbaterilor, dar înainte de data pronunțării (amânate) a hotărârii
28.02.2022 | Alina MATEI

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în cazul în care o parte decedează după închiderea dezbaterilor, dar înainte de pronunțarea hotărârii ca urmare a amânării pronunțării, hotărârea nu este lovită de nulitate absolută, fiind incidentă situaţia de excepţie prevăzută de art. 412 alin. 2 din C. proc. civ. În speță, instanța supremă a constatat că la termenul de judecată din data de 4 noiembrie 2019, dezbaterile au fost încheiate, decesul reclamantei a avut loc la 28 noiembrie 2019, instanţa a rămas în pronunţare la 18 noiembrie 2019, când a amânat pronunţarea la 2 decembrie 2019, astfel că încetarea capacităţii procesuale de folosinţă a acesteia a intervenit doar după închiderea dezbaterilor în apel, în speţă, fiind incidentă situaţia de excepţie prevăzută de art. 412 alin. 2 din C. proc. civ. (Decizia nr. 1009 din 12 mai 2021pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti