Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Tribunalul București. Formularea cererii de înscriere provizorie a unor creanțe în tabelul definitiv. Inadmisibilitate
17.02.2022 | Răzvan DOBRIN

JURIDICE - In Law We Trust
Răzvan Dobrin

Răzvan Dobrin

Prin Încheierea de ședință pronunțată la data de 18.10.2021, Tribunalul București a respins, ca inadmisibilă, cererea formulată în dosarul de fond, de către administratorul judiciar, prin care a solicitat, în temeiul art. 111 din Legea nr. 85/2014, înscrierea provizorie în tabelul definitiv a creanțelor ce formează obiectul mai multor dosare asociate.

Pentru a pronunța această decizie, instanța de judecată a reținut, printre altele, că:

“Din formularea art. 111 alin. 6 din Legea nr. 85/2014 reiese că posibilitatea înscrierii creanțelor contestate în mod provizoriu în tabelul definitiv este deschisă în cadrul dosarelor asociate care au ca obiect contestație la tabelul preliminar, iar nu în cadrul dosarului de fond.

Astfel, cererea de înscriere provizorie trebuie formulată în fiecare dintre cele cinci dosare motiv pentru care instanța va admite excepția inadmisibilității invocată din oficiu și va respinge cererea privind definitivarea tabelului creditorilor și înscrierea provizorie a creanțelor ce fac obiectul contestațiilor împotriva tabelului preliminar.”

Av. Răzvan Dobrin
Practician în insolvență

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO