Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Condițiile în care personalul din sistemul administrației penitenciare poate beneficia de majorarea drepturilor salariale în contextul răspândirii SARS-CoV-2 | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
28.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 402 din 27 aprilie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 1594/C/2022 privind condiţiile de acordare pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare a majorării salariale în cuantumul prevăzut la art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Prezentul Ordin stabileşte că:

– personalul din sistemul administraţiei penitenciare beneficiază de majorarea acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, atunci când angajatorul nu a aprobat cererea prealabilă de acordare a zilelor libere sau, după caz, atunci când se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi optează pentru acordarea majorării.

– cererea de acordare a zilelor libere poate fi respinsă dacă activitatea din instituţiile sistemului administraţiei penitenciare nu se poate desfăşura în condiţii normale din motive legate de lipsa de personal, de gradul de încărcătură cu sarcini al personalului, de situaţia operativă, precum şi, dacă este cazul, de situaţia medicală din punctul de vedere al contextului epidemiologic la locul de muncă.

– personalul din sistemul administraţiei penitenciare beneficiază de o singură majorare, indiferent de numărul copiilor înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară.

– în cazul în care ambii părinţi îşi desfăşoară activitatea într-o instituţie din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, inclusiv din sistemul administraţiei penitenciare şi/sau din unităţile sanitare publice, doar unul dintre aceştia are dreptul la majorarea acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite.

Majorarea nu se acordă:

a) în cazul în care celălalt părinte beneficiază de zile libere în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2021 şi/sau desfăşoară activităţi prin telemuncă sau muncă la domiciliu;

b) în cazul în care unul dintre părinţi se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 110/2021;

c) în cazul vacanţelor acordate pe timpul anului şcolar, potrivit legii;

d) în perioada în care persoana îndreptăţită a desfăşurat activităţi prin telemuncă sau muncă la domiciliu.

Dispoziţiile prezentului ordin se aplică în mod corespunzător şi poliţiştilor de penitenciare din cadrul Ministerului Justiţiei.

Intrare în vigoare:  27 aprilie 2022

***

Miercuri, 16 februarie 2022, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin al ministrului justiţiei privind condițiile de acordare pentru personalul din sistemul administrației penitenciare, a majorării salariale în cuantumul prevăzut la art. 7 alin (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

:: Proiectul
:: Referat de aprobare

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti