Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Propunere legislativă privind eliminarea susţinerilor pe scurt ale părţilor din conţinutul hotărârii
17.02.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 11 ianuarie 2022, Consiliul Legislativ a emis avizul nr. 24 negativ referitor la propunerea legislativă pentru modificarea art. 425 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

***

Propunere legislativă pentru modificarea art. 425 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă a fost înregistrată la Senat. (BP740/2021)

Prezenta inițiativă propune modificarea art. 425 alin. (1) lit. b) astfel: „b) considerentele, în care se vor arăta obiectul cererii, expunerea situaţiei de fapt reținută de instanţă pe baza probelor administrate, motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază soluţia, arătându-se atât motivele pentru care s-au admis, cât şi cele pentru care s-au înlăturat cererile părților;”

Potrivit inițiatoarei, sistemul judiciar reclamă adoptarea unui set de măsuri pentru degrevarea instanţelor de judecată, dintre care relativ puține ar fi implementabile şi cu impact pe termen scurt, iar majoritatea implementabile cu impact pe termen mediu şi lung. Una dintre măsurile imediat implementabile este simplificarea modalității de redactare a hotărârilor judecătoreşti.

Secţiuni: Procedură civilă, Proiecte legislative, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO