Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

OUG pentru aplicarea Regulamentului (UE) privind măsurile specifice de securitate în aviație
18.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 161 din 17 februarie 2022 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 7/2022 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2015/1.998 din 5 noiembrie 2015 de stabilire a măsurilor detaliate de implementare a standardelor de bază comune în domeniul securităţii aviaţiei, aşa cum a fost modificat prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/103 al Comisiei din 23 ianuarie 2019.

Prezenta Ordonanță de urgență creează cadrul legal pentru aplicarea, la nivel național, a Regulamentului (UE) 2019/103 privind măsurile specifice de securitate în aviație.

Actul normativ stabilește entitățile responsabile cu efectuarea verificărilor standard și aprofundate ale antecedentelor persoanelor care urmează să aplice măsuri de securitate ale aviației civile sau care sunt responsabile cu controlul/monitorizarea acestor măsuri.

Astfel, verificarea standard a antecedentelor este în responsabilitatea unității care face angajările și se va realiza în conformitate cu prevederile Programului național de securitate a aviației civile. Verificarea aprofundată a antecedentelor se va realiza de către Serviciul Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Intrare în vigoare: 17 februarie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti