Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Incrementa atque decrementa aulae Cryptocurrency
22.02.2022 | Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Săvescu

Andrei Săvescu

1. Criptomoneda este una dintre aplicațiile blockchain. În computere sunt date care sunt procesate în fel și chip. Blockchain înseamna blocuri de date, legate între ele prin criptare, care alcătuiesc un lanț, în general distribuit pe mai multe mașini de calcul, computers. Criptomoneda este una dintre aplicațiile blockchain.

2. Criptomoneda este utilă pentru infractori. Criptomoneda are prețul foarte volatil, motiv pentru care utilizarea ca monedă este foarte dificilă, dar pentru troc este eficientă. Ea permite stocarea de valoare sub anonimat mai facil decât aurul, terenurile sau alte valori. De aceea, este interesantă mai ales pentru piețele unde e important ca participanții să fie anonimi, pentru că este o modalitate ușoară de a stoca valori care sunt rezultatul unor infracțiuni.

3. Securitatea oferită de criptomonedă infractorilor este descrescătoare. Pentru că blockchain este distribuit pe numeroase computere obișnuite, tranzacțiile cu criptomonedă anonime pot fi urmărite greu, aproape imposibil. Este posibil doar dacă una dintre zalele lanțului (blockchain) este un sistem informatic neobișnuit de puternic. Pe măsură ce o criptomonedă se dezvoltă, creșterea dimensiunii blockchain este însoțită de creșterea riscului de centralizare, deoarece din ce în ce mai puține computere și utilizatori vor avea resursele necesare pentru a procesa cantitățile mari de date. Din acest motiv, magnetismul infracțional al piețelor de criptomonedă este în scădere.

Av. dr. Andrei Săvescu, SSA

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Opinii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO