Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Metodologia-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat
21.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 171 din 21 februarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 3102/2022 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat.

Prezentul Ordin aprobă Metodologia-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat, care cuprinde:
– dispoziții generale (Capitolul I);
– dispoziții privind organizarea admiterii (Capitolul al II-lea);
– dispoziții privind candidații la admitere (Capitolul al III-lea);
– prevederi privind desfăşurarea concursului de admitere pentru programele de studii universitare de licenţă (Capitolul al IV-lea), master (Capitolul al V-lea) și doctorat (Capitolul al VI-lea).

Astfel, instituţiile de învăţământ superior aduc la cunoştinţa candidaţilor, cu cel puţin 6 luni înainte de susţinerea concursului de admitere, prin afişare la sediul instituţiilor şi pe pagina web proprie, informaţii privind:
– regulamentul propriu de admitere;
– oferta anuală de şcolarizare, în conformitate cu prevederile art. 138 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
– condiţiile şi documentele necesare pentru înscriere, inclusiv condiţiile şi procedura de recunoaştere a diplomelor obţinute în străinătate menţionate la art. 9;
– perioadele sesiunilor de admitere;
– modalitatea de desfăşurare a concursului, probele de concurs, tematica şi bibliografia aferentă probelor de concurs;
– facilităţile sau condiţiile speciale (inclusiv pentru persoanele cu handicap);
– taxele de înscriere pentru organizarea şi desfăşurarea admiterii;
– alte informaţii utile candidaţilor.

Organizarea concursului de admitere pentru fiecare ciclu de studii universitare se poate desfăşura şi online, instituţiile de învăţământ superior având obligaţia să îşi prevadă în regulamentul propriu şi această modalitate de admitere.

De asemenea, concursul pentru admiterea la toate ciclurile de studii universitare şi toate formele de învăţământ se poate organiza, de regulă, în două sesiuni, în condiţii identice, înainte de începerea anului universitar, dar nu mai târziu de 30 septembrie.

În final, este abrogat Ordinul ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice nr. 6102/2016 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.071 din 30 decembrie 2016.

Intrare în vigoare: 21 februarie 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti