Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

OUG privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial. UPDATE: Publicarea în Monitorul Oficial a legii de aprobare
18.06.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 594 din 17 iunie 2022 a fost publicată Legea nr. 183/2022 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”.

Astfel, se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny” cu următoarele modificări:

se clarifică faptul că în cazul investițiilor în sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, se vor aplica dispoziţiile art. 112 din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012; astfel, pentru realizarea acestor investiții, sistemele de de distribuție a gazelor naturale, inclusiv a branşamentele nu trebuie să fie amplasate pe terenuri şi/sau construcţii, după caz, aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale sau în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale, existând un drept de servitute legală de trecere subterană, de suprafaţă sau aeriană.

– se menționează faptul că se pot face investiții în sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale, şi în unităţile administrativ-teritoriale cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori.

Intrare în vigoare: 20 iunie 2022

***

În Monitorul Oficial, Parta I nr. 345 din 7 aprilie 2022 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 40/2022 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” şi pentru modificarea art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” .

Bugetul total al Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în perioada 2021-2028, va fi de 65,5 miliarde de lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanțare multianuale.

***

Marți, 22 februarie 2022, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” și pentru modificarea art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare
:: Anexa

Secţiuni: Fiscalitate, Infrastructură, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO