Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Senatorul Titus Corlățean efectuează o vizită oficială la Bruxelles în calitate de raportor al Comisiei APCE
22.02.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 22-23 februarie 2022, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), efectuează o vizită oficială la Bruxelles, în calitate de raportor al Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație pe tema: Dincolo de Tratatul de la Lisabona – consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Programul vizitei include întâlniri cu membri ai Comisiei Europene și cu reprezentanți ai structurilor de lucru relevante din cadrul Comisiei, precum și cu reprezentanți de rang înalt ai Parlamentului  European și cu alte oficialități  europene.

Agenda acestei vizite se va concentra pe stadiul și perspectivele de dezvoltare a cooperării dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, în contextul competențelor sporite dobândite de UE, potrivit Tratatului de la Lisabona, în domeniile statutare ale Consiliului Europei: guvernanța democratică, statul de drept și drepturile omului.

Vizita de informare de la Bruxelles încheie etapa pregătitoare a proiectului de raport pe care îl va prezenta spre examinare membrilor comisiei în cadrul viitoarei reuniuni a Comisiei APCE pentru  afaceri politice și democrație. Ulterior, plenul APCE va dezbate și va supune votului final, în cadrul celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg și online, 25-29 aprilie 2022), proiectul de rezoluție și proiectul de recomandare aferente acestui raport, cu recomandări adresate parlamentelor naționale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei.

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO