Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

Decizii de sancționare adoptate de ASF / ianuarie 2022


22.02.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Asigurări, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna ianuarie a anului 2022, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non bancară, pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente.

Piața de capital
1. Societate: Electroaparataj S.A. Sancționarea cu avertisment a societății Famagusta Management S.R.L. – reprezentată prin Adrian Ioan Rus – în calitate de Președinte al Consiliului de administrație al societății Electroaparataj S.A. pentru încălcarea obligațiilor legale de raportare în ceea ce privește contractele cu părțile afiliate.
2. Societate: Societatea de Construcții Napoca S.A. Cluj – Napoca. Sancționarea cu amendă în cuantum de 369.700 lei a Lilianei Marchiș, în calitate de acționar majoritar al societății IT Transilvania Invest S.A., pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 39 alin. (1) din Legea nr. 24/2017 republicată.
3. Societate: Electroarges S.A. Suspendarea, pe durata desfășurării AGOA și AGEA Electroargeș S.A. Curtea de Argeș convocate pentru data de 31.01.2022/01.02.2022, a exercitării drepturilor de vot aferente unui număr de 16.000.000 acțiuni ELGS, înregistrate la Depozitarul Central în contul societății Investments Constantin S.R.L., care au făcut obiectul dosarului nr. 238/1259/2020, în care Curtea de Apel Pitești a pronunțat Decizia Civilă nr. 448/A-C;
– obligarea Consiliului de administrație al societății Electroargeș S.A. Curtea de Argeș de a lua măsurile necesare pentru ducerea la îndeplinire a suspendării exercitării drepturilor de vot;
– obligarea Depozitarului Central S.A. de a dispune măsurile necesare pentru a înregistra în evidențele sale suspendarea exercitării în cadrul AGOA și AGEA Electroargeș S.A. Curtea de Argeș convocate pentru data de 31.01.2022/01.02.2022 a drepturilor de vot.

Asigurări
4. Sancționarea companiei de brokeraj Best AS Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L., cu interzicerea temporară a exercitării activității de distribuție, până la data propunerii unei noi persoane pentru ocuparea postului vacant de conducător executiv și transmiterea documentației complete în vederea aprobării acesteia de către A.S.F., conform prevederilor art. 2 alin. (1) lit. b) și art. 3 lit. d) din O.U.G. nr. 93/2012, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 4 alin. (2) și alin. (3) din Legea nr. 236/2018, cu completările ulterioare.

Pensii private
5. Prin Decizia nr. 9/07.01.2022, Andreea Marina Pipernea, în calitate de Director General al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. a fost sancționată cu avertisment scris pentru situații de nerespectare a prevederilor legale în ceea ce privește unele procese operaționale.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro