Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

Decizii de sancționare adoptate de ASF / ianuarie 2022
22.02.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna ianuarie a anului 2022, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non bancară, pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente.

Piața de capital
1. Societate: Electroaparataj S.A. Sancționarea cu avertisment a societății Famagusta Management S.R.L. – reprezentată prin Adrian Ioan Rus – în calitate de Președinte al Consiliului de administrație al societății Electroaparataj S.A. pentru încălcarea obligațiilor legale de raportare în ceea ce privește contractele cu părțile afiliate.
2. Societate: Societatea de Construcții Napoca S.A. Cluj – Napoca. Sancționarea cu amendă în cuantum de 369.700 lei a Lilianei Marchiș, în calitate de acționar majoritar al societății IT Transilvania Invest S.A., pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 39 alin. (1) din Legea nr. 24/2017 republicată.
3. Societate: Electroarges S.A. Suspendarea, pe durata desfășurării AGOA și AGEA Electroargeș S.A. Curtea de Argeș convocate pentru data de 31.01.2022/01.02.2022, a exercitării drepturilor de vot aferente unui număr de 16.000.000 acțiuni ELGS, înregistrate la Depozitarul Central în contul societății Investments Constantin S.R.L., care au făcut obiectul dosarului nr. 238/1259/2020, în care Curtea de Apel Pitești a pronunțat Decizia Civilă nr. 448/A-C;
– obligarea Consiliului de administrație al societății Electroargeș S.A. Curtea de Argeș de a lua măsurile necesare pentru ducerea la îndeplinire a suspendării exercitării drepturilor de vot;
– obligarea Depozitarului Central S.A. de a dispune măsurile necesare pentru a înregistra în evidențele sale suspendarea exercitării în cadrul AGOA și AGEA Electroargeș S.A. Curtea de Argeș convocate pentru data de 31.01.2022/01.02.2022 a drepturilor de vot.

Asigurări
4. Sancționarea companiei de brokeraj Best AS Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L., cu interzicerea temporară a exercitării activității de distribuție, până la data propunerii unei noi persoane pentru ocuparea postului vacant de conducător executiv și transmiterea documentației complete în vederea aprobării acesteia de către A.S.F., conform prevederilor art. 2 alin. (1) lit. b) și art. 3 lit. d) din O.U.G. nr. 93/2012, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 4 alin. (2) și alin. (3) din Legea nr. 236/2018, cu completările ulterioare.

Pensii private
5. Prin Decizia nr. 9/07.01.2022, Andreea Marina Pipernea, în calitate de Director General al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. a fost sancționată cu avertisment scris pentru situații de nerespectare a prevederilor legale în ceea ce privește unele procese operaționale.

Secţiuni: Asigurări, Piața de capital | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO