Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Bacău. Decizia de concediere ca urmare a desființării locului de muncă nu trebuie să expună cauzele care au stat la baza deciziei de desființare
14.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bacău a hotărât că, în cazul concedierii prevăzute de art. 65 Codul muncii. angajatorul nu trebuie să expună în decizia de concediere cauzele care au stat la baza desființării locului de muncă, ci este suficientă mențiunea temeiului în drept, dacă anterior s-a acordat preavizul prevăzut de lege și în acesta s-a arătat că postul a fost desființat din cauze externe conduitei angajatului. În speță, instanța a constatat că reclamanta nu a făcut dovada contrară, a desființării postului său pe cauze subiective (a inexistenței cauzei serioase și reale), iar din înscrisurile depuse rezultă că desființarea postului reclamantei a avut drept cauză reducerea drastică a activității economice a apelantului. (Decizia nr. 526 din 4 noiembrie 2020, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Bacău, disponibilă pe rolii.ro)

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO