Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Metodologia privind finanţarea cercetării ştiinţifice universitare din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat în anul 2022
23.02.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 179 din 23 februarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 3126/2022 pentru aprobarea Metodologiei privind finanţarea cercetării ştiinţifice universitare din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat în anul 2022.

Astfel, este aprobată Metodologia privind finanţarea cercetării ştiinţifice universitare din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat în anul 2022, ce are ca obiective:
a) creşterea calităţii resursei umane specializate în cercetarea ştiinţifică din universităţi, inclusiv implicarea studenţilor în cercetare;
b) dezvoltarea infrastructurii de cercetare-dezvoltare şi inovare, precum şi finanţarea activităţii de cercetare din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat;
c) creşterea performanţei şi vizibilităţii cercetării româneşti în plan internaţional.

Pentru anul 2022, din fondul bugetar pentru finanţarea învăţământului superior se constituie un fond dedicat finanţării cercetării ştiinţifice din instituţiile de învăţământ superior de stat, în sumă de 100.000.000 de lei.

Fondurile alocate instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru finanţarea cercetării ştiinţifice din universităţi sunt considerate venituri proprii ale acestora şi sunt utilizate în condiţiile autonomiei universitare şi în conformitate cu prevederile contractelor de finanţare instituţională, pentru toţi membrii comunităţii universitare, în vederea realizării obiectivelor cercetării ştiinţifice.

Intrare în vigoare: 23 februarie 2022

Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO