Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cătălin Predoiu: Nu voi permite ca dezbaterea legată de înființarea, desființarea, înlocuirea SIIJ să se transforme într-o dezbatere împotriva DNA
24.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Lege 9, Procedură penală, Proiecte legislative, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 23 februarie 2022, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României, a declarat: „În tot parcursul acesta, de la inițierea primei versiuni de proiect, dezbateri, consultări, avize etc., până astăzi, mi-am mai fixat un obiectiv pentru minister și anume să nu las ca dezbaterea legată de înființarea, desființarea, înlocuirea SIIJ cu un alt sistem de competențe să se transforme într-o dezbatere împotriva DNA. Am încercat întotdeauna să țin dezbatarea pe un făgaș care se referă la obiectul discuției, respectiv SIIJ, și doresc să mă mențin pe acest făgaș. De aceea, vreau să subliniez încă o dată, că sunt locuri diferite în care se discută subiecte diferite. Cazurile semnalate de dumneavoastră trebuie discutate în justiție și, din câte înțeleg, există în continuare proceduri pe rol. Ceea ce discutăm astăzi, aici, este rezolvarea legislativă a unei probleme care ține de arhitectura sistemului judiciar, filosofia proiectului este una constructivă, de a găsi o soluție care să ofere garanții de independență, să fie funcțională, să poată continua efortul de combatere a infracționalității, să nu dea semnale greșite societății, să calmeze, pe cât se poate, sistemul judiciar, să permită, mai departe, opera sau, mă rog, efortul de îmbunătățire a funcționării justiției. Nu este un proiect care are o filosofie distructivă, o filosofie bazată pe „suntem împotriva lui cutare sau cutare instituții” – în general, îmi este străină această modalitate de gândire, de aceea cred că legile, așa cum sunt ele și cum vor fi modificate vor da răspuns și întrebării dumneavoastră, aplicarea legii, inclusiv în materia răspunderii.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti