Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Vaslui. Inadmisibilitatea apelului. Invocarea în calea de atac a omisiunii instanței de fond de a se pronunța asupra cererii reconvenționale
25.02.2022 | Andreea MARCA

Secţiuni: Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Marca

Andreea Marca

Prin cererea de apel s-a criticat de către apelantul-pârât nepronunțarea de către instanța asupra cererii reconvenționale.

Potrivit dispozițiilor art. 444  alin. 1 C.proc.civ. “dacă prin hotărârea dată instanța a omis să se pronunțe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în același termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în căile extraordinare de atac sau în fond după casare cu reținere, în termen de 15 zile de la pronunțare.

(2) Cererea se soluționează de urgență, cu citarea părților, prin hotărâre separată. Prevederile art. 443 alin. (3) se aplică în mod corespunzător“.

Scopul acestei proceduri este tocmai acela de a pune în discuție cererea rămasă nesoluționată și a asigura parții toate gradele de jurisdicție prevăzute prin cererea formulată și rămasă nesoluționată.

Instanța de apel a statuat ca, “raportat acestor dispoziții se constată că invocarea în calea de atac a omisiunii de a se pronunța asupra cererii reconvenționale nu poate fi primită, cererea fiind inadmisibilă, partea având la dispoziție o altă procedură pentru soluționarea cererii.”

În concluzie, Tribunalul s-a pronunțat în mod definitiv și a admis excepția inadmisibilității cererii de apel în ceea ce privește nepronunțarea asupra cererii reconvenționale (Decizia nr. 37/A/2022 – Tribunalul Vaslui).

Avocat Andreea Marca – Baroul Bacău

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti