Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Prelungirea până în 2033 a schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
28.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Energie, Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 294 din 25 martie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 409/2022 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă.

Astfel, perioada de aplicabilitate a schemei de sprijin se prelungește până în anul 2033 pentru producătorii care îndeplinesc condiţiile de accesare a prelungirii.

În plus, este extins bugetul estimat al schemei cu 2,254 miliarde de euro, ajungând la un total de 4,421 miliarde de euro.

Schema de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă instituie un mecanism prin care se urmăreşte acoperirea diferenţei dintre costul producerii energiei în cogenerare de înaltă eficienţă şi preţul de vânzare al acesteia.

Intrare în vigoare: 25 martie 2022

***

Joi, 24 februarie 2022, Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti