Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Ursula von der Leyen: Nu vom permite președintelui Putin să distrugă arhitectura de securitate care asigură de decenii pacea și stabilitatea în Europa
24.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 24 februarie 2022, Comisia Europeană a publicat declarația președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei: „La începutul acestei dimineți, trupele ruse au invadat Ucraina, o țară liberă și suverană. S-a ajuns din nou în situația ca, în centrul Europei, femei, bărbați și copii nevinovați să moară sau să se teamă că le este pusă în pericol viața. Condamnăm acest atac barbar și argumentele cinice folosite pentru a-l justifica.

Președintele Putin este cel care readuce războiul în Europa. În aceste momente sumbre, Uniunea Europeană și cetățenii săi sunt alături de Ucraina și de poporul său. Ne confruntăm cu un act de agresiune fără precedent din partea conducerii ruse împotriva unei țări suverane și independente. Ținta Rusiei nu se limitează la regiunea Donbas și nici la Ucraina. Ținta este stabilitatea Europei și întreaga ordine internațională bazată pe pace și îl vom trage la răspundere pe președintele Putin pentru aceasta.

În cursul zilei de azi le vom prezenta liderilor europeni spre aprobare un pachet de sancțiuni masive și precis direcționate. Prin acest pachet vom viza sectoare strategice ale economiei ruse, blocând accesul acestora la tehnologii și piețe care sunt esențiale pentru Rusia. Vom slăbi baza economică a Rusiei și capacitatea sa de modernizare. În plus, vom îngheța active rusești din Uniunea Europeană și vom bloca accesul băncilor ruse la piețele financiare europene. La fel ca în cazul primului pachet de sancțiuni, ne coordonăm îndeaproape cu partenerii și aliații noștri – Statele Unite, Regatul Unit, Canada, dar și, de exemplu, Japonia și Australia. Aceste sancțiuni sunt menite să afecteze în mod semnificativ interesele Kremlinului și capacitatea acestuia de a finanța eforturile de război.

Știm că pentru milioane de ruși războiul nu este ceea ce își doresc. Președintele Putin încearcă să dea timpul înapoi și să revină la vremea imperiului rus. Procedând astfel, el pune însă în pericol viitorul poporului rus. Fac apel la Rusia să înceteze imediat violențele și să își retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei. Nu vom permite președintelui Putin să distrugă arhitectura de securitate care asigură de decenii pacea și stabilitatea în Europa și nu îi vom permite acestuia să înlocuiască statul de drept cu dreptul celui care face uz de forță și e nemilos. Ar trebui să nu subestimeze hotărârea și puterea democrațiilor noastre.

Istoria a demonstrat rezistența și eficiența societăților și a alianțelor bazate pe încredere și libertate. Și exact de acest lucru le este frică liderilor autocrați. Uniunea Europeană este alături de Ucraina și de poporul său, pe care vom continua să îi sprijinim. Ucraina va ieși învingătoare.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti