Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Nicolae Ciucă: Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite să asigure măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de refugiați


25.02.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 24 februarie 2022, Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României, a declarat: „Am participat, astăzi, la ședința CSAT convocată de președintele României, domnul Klaus Iohannis, ca urmare a agresiunii militare ilegale ruse și a violenței armate masive împotriva Ucrainei.

Avem de-a face cu o agresiune neprovocată, împotriva unui stat suveran și independent, membru al ONU. Federația Rusă a ales forța armată pentru a atinge obiective politice revizioniste.

România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse, care a făcut deja nenumărate victime și pune în pericol siguranța și viața oamenilor nevinovați.

Suntem în permanent dialog cu aliații noștri din NATO și partenerii europeni. Susținem oprirea imediată a agresiunii militare, care să dea șansa reluării eforturilor diplomatice.

Am convocat, astăzi, la Guvern, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Principalele responsabilități ale task-force-ului sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice.

Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite, totodată, să asigure măsurile necesare pentru preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiați. Suntem solidari cu poporul ucrainean și suntem gata să acordăm ajutor umanitar celor aflați la nevoie.

Monitorizăm situația cetățenilor români din Ucraina, cărora suntem pregătiți să le oferim asistență consulară și sprijin prin celula de criză inter-instituțională din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Îi asigur pe cetățenii români că beneficiem de cele mai puternice garanții de securitate din istoria noastră. În aceste momente dificile, alături de aliații noștri din NATO, mai ales prin prisma Parteneriatului Strategic cu SUA, precum și împreună cu partenerii noștri din UE, facem parte din cea mai solidă umbrelă de protecție generată de democrațiile lumii. Securitatea și siguranța cetățenilor români nu sunt afectate sub nicio formă.

***

Joi, 24 februarie 2022, Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe continuă monitorizarea situației cetățenilor români din Ucraina și a convocat celula de criză inter-instituțională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români din Ucraina.

Guvernul monitorizează și evaluează intrările și ieșirile de gaze naturale pe toate rutele din țară, pentru a putea lua, în funcție de evoluția situației, măsurile necesare pentru a asigura continuitatea în aprovizionarea cu gaze naturale. România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.

Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite, totodată, să asigure măsurile necesare pentru preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiați.

Principalele responsabilități ale task-force-ului privind gestionarea consecințelor generate de agresiunea rusă în Ucraina sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice.

Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, Externelor, Bogdan Aurescu, Finanțelor, Adrian Câciu, Internelor, Lucian Bode, Energiei, Virgil Popescu, Transporturilor, Sorin Grindeanu, Sănătății, Alexandru Rafila, Muncii, Marius Budăi, Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti