Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Regulamentul ANRE privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale


25.02.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Energie, Monitorul Oficial al României, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 187 din 25 februarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 8/2022 pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale.

Astfel, se aprobă Regulamentul privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale, care urmăreşte asigurarea unui cadru unitar, transparent şi nediscriminatoriu cu privire la derularea procesului de racordare la sistemul de transport al gazelor naturale.

Prezentul Regulament se aplică în relaţiile dintre operatorul de transport şi de sistem şi:
a) persoanele juridice prevăzute la art. 148 alin. (2) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, care solicită racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale;
b) utilizatorii reţelei care solicită modificarea instalaţiei de racordare, determinată de necesitatea:
(i) redimensionării acesteia în vederea asigurării unor parametri tehnologici superiori;
(ii) separării dintr-un racord comun;
(iii) reamplasării acesteia;
c) unităţile administrativ-teritoriale şi/sau asocierile acestora, precum şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară care solicită racordarea la sistemul de transport a unor obiective/sisteme noi finanţate prin fonduri nerambursabile;
d) persoanele juridice prevăzute la lit. a), solicitanţii prevăzuţi la lit. c), precum şi utilizatorii de sistem care solicită actualizarea unui aviz tehnic de racordare la sistemul de transport pentru racorduri şi SRMP;
e) operatorii economici autorizaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi verificatorii de proiecte atestaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

De asemenea, este abrogat Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 172/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 879 din 25 septembrie 2020.

Intrare în vigoare: 25 februarie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti