Secţiuni » Jurisprudenţă » Curţi de apel
Jurisprudenţă Curţi de apel

Curtea de Apel Iași. Se poate retrage cererea de strămutare în procesul penal?
11.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Iași a hotărât că, deși art. 74 C. proc. pen. nu prevede expres posibilitatea de retragere a cererii de srămutare către petent, totuși, cât timp petentul a înțeles să investească instanța cu o atare cerere, cerere care îi aparține, rămâne la latitudinea sa dacă o menține sau o retrage, dispozițiile art. 72 C. proc. pen. neprevăzând posibilitatea de soluționare a unei cereri de strămutare din oficiu, ci doar la sesizarea părților sau a procurorului. ”În plus, acolo unde legiuitorul a avut în vedere ca odată investită instanța cererea formulată să nu mai poată fi retrasă a stabilit expres – de ex. în materia apelului, unde se prevede expres că apelul promovat de un inculpat minor nu poate fi retras.” (Încheierea nr. 30 din 17 decembrie 2021, pronunțată de Secția penală și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Iași, disponibilă pe rolii.ro)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti