Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Realizarea și implementarea aplicației DOSARE PROFESIONALE la nivelul Curții de Apel Alba Iulia
25.02.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

La Curtea de Apel Alba Iulia și instanțele din circumscripție a fost implementată cu succes aplicația informatică Dosare Profesionale, realizată cu resursele proprii ale instanței și cu contribuția esențială a specialistului IT Stelian Corbuț, potrivit unui comunicat.

Aplicația este deosebit de utilă pentru compartimentele de Resurse Umane din cadrul instanțelor facilitând accesul la datele privind evidența personalului propriu, inclusiv la conținutul integral în format electronic al dosarelor profesionale. Aplicația este de asemenea în beneficiul întregului personal al instanțelor din circumscripție, care poate vizualiza în format electronic direct și securizat informațiile și documentele care privesc evoluția profesională, fără a mai fi nevoie să contacteze compartimentele de resurse umane. Statul de funcții al Curții de Apel Alba Iulia și al celor 19 instanțe din circumscripție prevedea la sfârșitul anului trecut 942 de posturi, dintre care: 291 judecători, 572 personal auxiliar de specialitate și conex, 12 asistenți judiciari, 44 funcționari publici, respectiv 23 de posturi personal contractual.

Curtea de Apel Alba Iulia anunță totodată că pune la dispoziția tuturor instanțelor din țară interesate aplicația Dosare Profesionale iar specialistul IT Stelian Corbuț și-a exprimat disponibilitatea de a asigura în mod voluntar asistența tehnică necesară pentru instalarea și funcționarea ulterioară a aplicației.

Dezvoltarea și implementarea unor aplicații proprii reprezintă o etapă importantă în intensificarea procesului de informatizare și simplificare a accesului la justiție, asumată de conducerea managerială a Curții de Apel Alba Iulia ca o necesitate de adaptare și modernizare permanentă, concomitent cu progresul general al societăţii dar și ca un mijloc concret de protejare a publicului și personalului deopotrivă, în contextul pandemic actual, prin reducerea semnificativă a nevoii de interacțiune directă cu personalul instanțelor, odată cu utilizarea pe scară largă a facilităților informatice. La nivelul Curții de Apel Alba Iulia au fost introduse în ultimii ani mai multe aplicații informatice, cele mai cunoscute fiind Dosar Electronic, Transmitere Document Securizat și Lista de Ședințe, implementate cu sprijinul conducerii și a colegilor specialiști IT de la Tribunalul Arad care le-au dezvoltat inițial.

Secţiuni: Cyberlaw, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO