Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul București. Solicitarea administratorului judiciar de a i se permite accesul în spațiul unui terț în vederea inventarierii bunurilor debitoarei insolvente. Inadmisibilitate


28.02.2022 | Răzvan DOBRIN
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Procedură penală, RNSJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Răzvan Dobrin

Răzvan Dobrin

Prin Sentința Civilă nr. 4165/13.09.2021, Tribunalul București a respins, ca inadmisibilă, cererea formulată de către administratorul judiciar, prin care a solicitat, în temeiul art. 997 din Codul de procedură civilă, să i se permită accesul în spațiul unui terț în vederea inventarierii bunurilor debitoarei insolvente (între terț și debitoare fiind încheiat un contract de închiriere, însă încetat de drept la data formulării acțiunii ca urmare a expirării duratei contractuale).

Pentru a pronunța această decizie, instanța de judecată a reținut, printre altele, că:

“În speță, instanța reține că, reclamantul a solicitat să permită accesul reprezentanților administratorului judiciar al societății, în incinta magazinului __ în vederea efectuării demersurilor de identificare, inventariere și ridicare a bunurilor aparținând societății debitoare. În raport de obiectul cererii formulate, instanța apreciază că, acțiunea nu poate fi promovată pe calea unei ordonanțe președințiale nefiind întrunite în mod cumulativ cerințele de admisibilitate prevăzute de art. 996 Cod procedură civilă, neavând caracter vremelnic și nu prejudecă fondul. Împrejurarea că debitoarea se află în procedura prevăzută de Legea 85/2014, nu prezintă nicio relevanță pentru stabilirea instanței competente să soluționeze prezenta cerere de pronunțare a unei ordonanțe președințiale. În consecință, având în vedere că prezenta cerere de ordonanță președințială nu reprezintă o cerere aferentă procedurii insolvenței debitoarei, potrivit art. 45 alin. 2 din Legea 85/2014, urmează a fi respinsă de instanță ca inadmisibilă.”

Av. Răzvan Dobrin
Practician în insolvență

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro