Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Tribunalul București. Solicitarea administratorului judiciar de a i se permite accesul în spațiul unui terț în vederea inventarierii bunurilor debitoarei insolvente. Inadmisibilitate
28.02.2022 | Răzvan DOBRIN

Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Procedură penală, RNSJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Răzvan Dobrin

Răzvan Dobrin

Prin Sentința Civilă nr. 4165/13.09.2021, Tribunalul București a respins, ca inadmisibilă, cererea formulată de către administratorul judiciar, prin care a solicitat, în temeiul art. 997 din Codul de procedură civilă, să i se permită accesul în spațiul unui terț în vederea inventarierii bunurilor debitoarei insolvente (între terț și debitoare fiind încheiat un contract de închiriere, însă încetat de drept la data formulării acțiunii ca urmare a expirării duratei contractuale).

Pentru a pronunța această decizie, instanța de judecată a reținut, printre altele, că:

“În speță, instanța reține că, reclamantul a solicitat să permită accesul reprezentanților administratorului judiciar al societății, în incinta magazinului __ în vederea efectuării demersurilor de identificare, inventariere și ridicare a bunurilor aparținând societății debitoare. În raport de obiectul cererii formulate, instanța apreciază că, acțiunea nu poate fi promovată pe calea unei ordonanțe președințiale nefiind întrunite în mod cumulativ cerințele de admisibilitate prevăzute de art. 996 Cod procedură civilă, neavând caracter vremelnic și nu prejudecă fondul. Împrejurarea că debitoarea se află în procedura prevăzută de Legea 85/2014, nu prezintă nicio relevanță pentru stabilirea instanței competente să soluționeze prezenta cerere de pronunțare a unei ordonanțe președințiale. În consecință, având în vedere că prezenta cerere de ordonanță președințială nu reprezintă o cerere aferentă procedurii insolvenței debitoarei, potrivit art. 45 alin. 2 din Legea 85/2014, urmează a fi respinsă de instanță ca inadmisibilă.”

Av. Răzvan Dobrin
Practician în insolvență

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti