Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Condamnare pentru viol și tâlhărie calificată


07.03.2022 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Deși instanța de fond a apreciat că se impune aplicarea unei pedepse maxime pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunii de viol și achitarea inculpatului pentru tâlhărie calificată, pe motiv că nu ar fi fost săvârșită cu forma de vinovăție prevăzută de lege, instanța de control judiciar, admițând gradul de pericol social extrem de ridicat al infracțiunii de viol, a apreciat, pe de o parte că, o pedeapsă orientată peste mijlocul intervalului de sancționare, spre maximul special, este în măsură să realizeze în concret atribuțiile sancțiunii penale ca mijloc de reeducare și de prevenire a săvârșirii de noi, iar pe de altă parte că, se impune condamnarea inculpatului la o pedeapsă orientată spre minimul special prevăzut de lege pentru săvârșirea faptei de tâlhărie, fiind incontestabil că inculpatul a intrat în posesia bunului sustras prin deposedarea persoanei vătămate prin acte de violență, cu scopul împiedicării acesteia de a sesiza organele de poliție. (Curtea de Apel Suceava, Secția penală și pentru cauze cu minori, decizia nr. 137 din 11 februarie 2022)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti