Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași oferă sprijin pentru studenți și cadre didactice din Ucraina
01.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Război Ucraina, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 28 februarie 2022, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a informat că a deschis două conturi bancare (în lei și euro) în care membrii comunității academice sunt invitați să transfere donații ce vor fi direcționate către ajutorarea refugiaților din Ucraina:

– cont în lei, deschis la BCR: RO83RNCB0175145650760001;

– cont în euro, deschis la BRD: RO76BRDE240SV78361832400.

De asemenea, începând de marți, 1 martie 2022, UAIC va deschide un punct de colectare pentru alimente neperisabile și pături/pilote. Acesta va fi amenajat în fața corpului A (lângă statuia A.D. Xenopol) și va avea program zilnic, între orele 9.00-15.00.

***

Duminică, 27 februarie 2022, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a decis asigurarea cazării unui număr de 45 de refugiați la Staţiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” de la Agigea (str. Nicolae Titulescu nr. 163, Agigea, jud. Constanța). Această informație a fost transmisă și către autoritățile locale din județul Constanța, potrivit unui comunicat.

De asemenea, la solicitarea Ambasadei Tunisiei în România, UAIC asigură cazarea, iar Mitropolia Moldovei și Bucovinei masa pentru un număr de 80 de studenți tunisieni care studiază la Universități din Ucraina și care vor tranzita România în drum spre Tunisia. Studenții tunisieni vor fi cazați în căminul „Buna vestire” și în complexul studențesc „Akademos”.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) va continua să mobilizeze toate resursele ce pot fi puse la dispoziția persoanelor afectate de conflictul din Ucraina și care au nevoie de ajutor.

***

Vineri, 25 februarie 2022, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și-a declarat solidaritatea față de Ucraina și pune la dispoziție spații de cazare, hrană, consiliere psihologică și facilitarea serviciilor medicale pentru 50 de studenți și cadre didactice din Ucraina, precum și pentru familiile acestora, potrivit unui comunicat.

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rectorul UAIC: „Sunt momente dificile în care nu putem rămâne indiferenți față de tragedia studenților și colegilor noștri din Ucraina. Comunitatea academică a celei mai vechi Universități din România este pregătită să ofere, și de această dată, sprijinul umanitar de care vecinii noștri au nevoie.”

În campusul UAIC va funcționa, în cel mai scurt timp, un centru de colectare pentru alimente neperisabile, apă și pături. Luni, 28 februarie 2022, UAIC va deschide un cont bancar în care membrii comunității academice vor putea dona sume de bani care vor fi direcționate către ajutorarea refugiaților din Ucraina.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti