Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 27 februarie 2022. UPDATE: Actele normative adoptate
28.02.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Guvernul României a dat publicităţii proiectele de acte normative adoptate în cadrul ședinței din 27 februarie 2022, potrivit unui comunicat.

I. ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite/proveniți din zona conflictului armat din Ucraina
Guvernul a aprobat măsuri pentru acordarea de sprijin și asistență umanitară cetățenilor ucraineni care intră în România, în concordanță cu deciziile stabilite în ședința task-force desfășurată astăzi.
Astfel, cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România și care nu solicită o formă de protecție statului, potrivit Legii azilului, beneficiază în cadrul taberelor temporare de cazare de: hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală, asistență medicală primară și tratament corespunzător, asistență medicală de urgență, precum și asistență medicală și tratament gratuit în cazul bolilor acute sau cronice care pun în pericol viața, dreptul de a fi inclus în programele naționale de sănătate publică, utilități de primă necesitate.
Copiii cetățeni străini neînsoțiți de părinți sau un alt reprezentant legal, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România, beneficiază de protecția specială prevăzută de Legea 272/2004 privind protecția si promovarea drepturilor copilului.
Introducerea acestui mecanism de protecție specială are în vedere interesul superior al copilului.

II. HOTĂRÂRI DE GUVERN
1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea alineatelor (1) și (2) ale articolului 55 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului României nr. 1251/2006
Potrivit Hotărârii aprobate de Guvern, solicitantul de azil beneficiază, la cerere, de hrană în limita sumei de 20 de lei/persoană/zi, de îmbrăcăminte în limita sumei de 135 de lei/persoană/sezon de vară și de 200 de lei/persoana/sezon de iarnă și de alte cheltuieli, în limita sumei de 12 lei/persoană/zi reprezentând cheltuieli cu transportul local, servicii culturale, presă, servicii de reparații și întreținere, cheltuieli cu produse de igienă personală.

2. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea Normelor metodologice privind controlul doping
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.

***

Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței din data de 27 februarie 2022, potrivit unui comunicat.

I.PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite/proveniți din zona conflictului armat din Ucraina

II.PROIECTE DE HOTĂRÂRI DE GUVERN
1. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea alineatelor (1) și (2) ale articolului 55 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului României nr. 1251/2006
2. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea Normelor metodologice privind controlul doping

Secţiuni: Comunicare profesională, Lege 9, Proiecte legislative, Război Ucraina | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO