Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Ilfov. Măsuri în sprijinul refugiaților din Ucraina
28.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Război Ucraina, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Ilfov a informat că, urmare a întâlnirii de duminică, 27 februarie 2022, a conducerii UNBR cu decanii s-a hotărât coordonarea activităților barourilor din țară în sprijinul celor aflați în nevoie refugiați din Ucraina.

Măsurile hotărâte la nivel central, la acest moment, sunt următoarele:
1. Constituirea, la nivelul barourilor, a unor liste de avocați cu expertiză în domeniul legislației refugiaților dispuși să acorde consultanță ”pro bono” refugiaților care solicită consultații juridice. Este necesar ca aceste persoane să cunoască o limbă străină (ucraineană, engleză, franceză) pentru a putea comunica cu eventualii solicitanți.

Consultanța va fi realizată în două modalități:
– telefonic la o linie de tip ”call center” (într-una din limbile indicate) motiv pentru care numărul vostru de telefon va fi integrat într-un sistem de apelare la care să răspundeți atunci când sunteți apelați.
– să acorde asistență juridică gratuită acelor persoane cărora le-ar fi refuzat statutul de refugiat, imigrant la instanțele din raza teritorială a barourilor unde sunt înscriși;

2. Comunicarea către barouri a disponibilităților de orice natură (bani, alimente NEPERISABILE, cazare, pături groase, lenjerii de pat, medicamente, produse de îngrijire personală, alte forme de sprijin) urmând ca, la rândul lor, barourile să le transmită UNBR pentru a le pune la dispoziția autorităților potrivit nevoilor.

Din informările primite de la decanii din județele de graniță a rezultat că la vama Sighetul Marmației funcționează deja o asociație de sprijin a unor colegi avocați din Maramureș care au pus la dispoziția refugiaților un spațiu de cazare de 16 camere și cărora încearcă să le asigure hrana zilnică. Datele lor de contact sunt aici.

Disponibilitățile de implicare vă rugăm să le transmiteți pe adresa: secretariat@barou-ilfov.ro sau telefonic la numerele Baroului Ilfov: telefon mobil: 0785298832, telefon fix: 0314380430.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti