Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţi

Powered by LIVESCU & ASOCIAŢII

România acordă sprijin și asistență umanitară cetățenilor ucraineni
28.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drepturile omului, Monitorul Oficial al României, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 193 din 27 februarie 2022 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

Prin prezenta Ordonanță de urgență au fost luate măsuri pentru acordarea de sprijin și asistență umanitară cetățenilor ucraineni care intră în România.

Astfel, cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România și care nu solicită o formă de protecție statului, potrivit Legii azilului, beneficiază în cadrul taberelor temporare de cazare de hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală, asistență medicală primară și tratament corespunzător, asistență medicală de urgență, precum și asistență medicală și tratament gratuit în cazul bolilor acute sau cronice care pun în pericol viața, dreptul de a fi inclus în programele naționale de sănătate publică, utilități de primă necesitate.

Copiii cetățeni străini neînsoțiți de părinți sau un alt reprezentant legal, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România, beneficiază de protecția specială prevăzută de Legea nr. 272/2004 privind protecția si promovarea drepturilor copilului. Introducerea acestui mecanism de protecție specială are în vedere interesul superior al copilului.

Intrare în vigoare: 27 februarie 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti