Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Daniel Iane: Probabil că am deranjat în momentul în care am adus această transparență în actul de justiție


01.03.2022 | Cristina BLACIOTI
Secţiuni: Cyberlaw, Jurisprudență, Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Daniel Iane, Director General Indaco Systems, în cadrul dezbaterii ROLII încotro?, ediția 513, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: “Fiind un optimist moderat, din experiența pe care o am în raport cu aceste acțiuni pe care statul le face atunci când înlocuiește un lucru care funcționează cu un lucru care aparent funcționează, pot pune că, în general, aceste lucruri nu merg pe o cale bună. Este o strategie.

Probabil că am deranjat în momentul în care am adus această transparență în actul de justiție. Probabil că unii nu vor să vadă așa ceva. Este o ipoteză de lucru, însă este foarte bine întărită de acțiuni.

Încotro mergem? Foarte discutabil… Dacă CSM își revine în ceea ce privește paradigma aceasta pe care vrea să o lanseze și va dezvolta în continuare o posibilitate prin care și companiile care au nevoie de această informație primară, pe care ei o prelucrează, să aibă acces la această bază de date, poate nu ar mai fi așa o mare diferență, neînsemnat fiind faptul că se numește ROLII sau REJUST.

Important este ca mâine să nu ne trezim că nu mai putem onora contractele cu clienții, promisiunile făcute și, totodată, mâine să nu se trezească întreg corpul avocațial că nu va mai avea obiectul pe care îl are în acest moment prin care are acces la această bază de date de peste 15 milioane de hotărâri – câte se găsesc în acest moment pe ROLII.

Dacă se vor mulțumi cu 200-300 de mii de hotărâri, care reprezintă o cantitate infimă și care, evident, nu poate acoperi toată cazuistica de care ei au nevoie, atunci se vor complăcea într-o metodă anacronică, veche, care, nu se va mai afla sub acest patronaj al informatizării totale. ROLII reprezintă un întreg fundament al hotărârilor care s-au pronunțat în instanțele din România. Este incredibil! Dacă oamenii se vor mulțumi să funcționeze cu mai puțin, ca acum 20 de ani… nu cred că reprezintă un lucru onorabil.

Cred că trebuie să creăm către CSM o punte de legătură, să le explicăm că nu este bun drumul pe care se merge. Ar trebui să facem front comun!”

Întreaga dezbatere poate fi accesată aici.

Selecție realizată de Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro