Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
 

Intervievarea unui minor fără acordul părinților este contrară CEDO
01.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență, Media & Publicitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 1 martie 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza I.V.Ț. v. România.

În unanimitate, Curtea a reținut că a fost încălcat art. 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Cauza a vizat un interviu televizat cu un minor, fără acordul părinților sau fără măsuri adecvate pentru a-i proteja identitatea. Interviul, care se referea la decesul unui elev, a avut ca rezultat hărțuirea acestuia și i-a provocat stres emoțional.

Curtea a constatat în special că instanțele naționale au echilibrat doar superficial problema dreptului reclamantului la viață privată și a dreptului televiziunii la liberă exprimare, în special că acesta a fost minor și a fost intervievat fără acordul părinților.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul României la CEDO, a fost membru în completul de judecată.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti