Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

Intervievarea unui minor fără acordul părinților este contrară CEDO


01.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență, Media & Publicitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 1 martie 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza I.V.Ț. v. România.

În unanimitate, Curtea a reținut că a fost încălcat art. 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Cauza a vizat un interviu televizat cu un minor, fără acordul părinților sau fără măsuri adecvate pentru a-i proteja identitatea. Interviul, care se referea la decesul unui elev, a avut ca rezultat hărțuirea acestuia și i-a provocat stres emoțional.

Curtea a constatat în special că instanțele naționale au echilibrat doar superficial problema dreptului reclamantului la viață privată și a dreptului televiziunii la liberă exprimare, în special că acesta a fost minor și a fost intervievat fără acordul părinților.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul României la CEDO, a fost membru în completul de judecată.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti