Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galați. Evaluarea salariatului în cazul concedierii pentru necorespundere profesională trebuie făcută conform CCM/regulamentului intern


16.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a hotărât că una dintre condițiile de legalitate ale concedierii pentru necorespundere profesională este reglementată în art. 63 alin. 2 Codul muncii: ea poate fi dispusă numai după evaluarea prealabilă a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, în lipsa acestuia, prin regulamentul intern. În speță, Curtea a constatat că ”nu a existat evaluarea prealabilă impusă de lege, ci un raport de audit care a făcut o serie de constatări. Inexistența unei proceduri de evaluare în cadrul Regulamentului Intern nu este imputabilă salariatei și nu îl exonerează pe angajator de obligația de a respecta dispozițiile imperative ale Codului muncii. Angajatorul avea obligația de a stabili atât criterii de evaluare, cât și procedura de evaluare în cadrul Regulamentului Intern, un act de dispoziție emis unilateral de angajator, ce trebuia doar adus la cunoștința salariaților. În condițiile în care nu a stabilit criteriile și procedura de evaluare, nu avea posibilitatea de a proceda la concedierea legală a unui salariat. (Decizia civilă nr. 48 din 27 ianuarie 2021, pronunțată de Secția conflicte de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Galați)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro