Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galați. Evaluarea salariatului în cazul concedierii pentru necorespundere profesională trebuie făcută conform CCM/regulamentului intern
16.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a hotărât că una dintre condițiile de legalitate ale concedierii pentru necorespundere profesională este reglementată în art. 63 alin. 2 Codul muncii: ea poate fi dispusă numai după evaluarea prealabilă a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, în lipsa acestuia, prin regulamentul intern. În speță, Curtea a constatat că ”nu a existat evaluarea prealabilă impusă de lege, ci un raport de audit care a făcut o serie de constatări. Inexistența unei proceduri de evaluare în cadrul Regulamentului Intern nu este imputabilă salariatei și nu îl exonerează pe angajator de obligația de a respecta dispozițiile imperative ale Codului muncii. Angajatorul avea obligația de a stabili atât criterii de evaluare, cât și procedura de evaluare în cadrul Regulamentului Intern, un act de dispoziție emis unilateral de angajator, ce trebuia doar adus la cunoștința salariaților. În condițiile în care nu a stabilit criteriile și procedura de evaluare, nu avea posibilitatea de a proceda la concedierea legală a unui salariat. (Decizia civilă nr. 48 din 27 ianuarie 2021, pronunțată de Secția conflicte de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Galați)

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO