Secţiuni » Interviuri
Interviuri

Marina Abgaș din Ucraina: Dorința mea cea mai mare este ca acest război nebun să se încheie cât mai curând
03.03.2022 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Marina Abgaș

Marina Abgaș

Alina Matei: Mulțumesc, stimată doamnă Marina Abgaș, pentru că ați acceptat să vorbiți de drama prin care treceți. Ați venit din Ucraina în România zilele trecute. Spuneți-ne, vă rog, din ce zonă a Ucrainei sunteți și câteva date despre dumneavoastră.

Marina Abgaș: Buna seara, stimată doamnă Alina Matei! Numele meu este Marina. Am 46 de ani. M-am născut în Ucraina, în satul Orlovka, la granița cu România. După școală, am fost admisă la Colegiul de Standardizare de Metrologie și Certificare din orașul Odesa. După ce am absolvit Facultatea, am rămas să locuiesc la Odesa. Locuiesc până în ziua de azi acolo. Mai târziu, am absolvit Universitatea de Economie și Drept din Dnepropetrovsk, cu o diplomă în finanțe și credit. Ultimul meu loc de muncă a fost la Odesa Vodokanal ca inginer metrolog.

Alina Matei: Când ați venit în România și unde stați?

Marina Abgaș: Am venit în România pe 26 februarie 2022. Locuiesc în București într-un apartament cu trei camere al unui avocat, cu nepoții mei și doi copii, un copil are 7 ani și celălalt 1 an și 4 luni.

Alina Matei: Cum a fost drumul până în România?

Marina Abgaș: Drumul a fost anevoios, multă lume a vrut să plece. Din această cauză, am făcut de două ori mai mult timp pe drum.

Alina Matei: A mai rămas cineva din familia dumneavoastră în Ucraina?

Marina Abgaș: Fiul meu de 18 ani a rămas la Odesa cu tatăl său.

Alina Matei: Povestiți-ne, vă rog, cum au fost zilele de război pe care le-ați trăit în Ucraina.

Marina Abgaș: Infricoșător. Se auzeau explozii noaptea. Alerta de raid aerian a însemnat că a trebuit să fugim la adăpostul anti-bombe.

Alina Matei: Dar înainte de începerea războiului, care era atmosfera, ce ziceau oamenii despre posibilitatea izbucnirii unui război?

Marina Abgaș: De la fereastră se vedea că undeva erau flăcări. Se presupunea că va începe războiul, dar nimeni nu a crezut.

Alina Matei: Cum v-au primit românii?

Marina Abgaș: Românii ne-au acceptat depășind toate așteptările noastre. Oameni receptivi, amabili, sinceri, cu inima profundă.

Alina Matei: Ce o să faceți în continuare?

Marina Abgaș: Mi-ar plăcea să mă întorc cât mai curând acasă la familia mea.

Alina Matei: Care este cea mai mare dorință a dumneavoastră?

Marina Abgaș: Dorința mea cea mai mare este ca acest război nebun să se încheie cât mai curând și ca toți conducătorii țărilor noastre să aibă aceeași inimă mare ca și românii voștri, care ne ajută ucrainenii.

Alina Matei: Mulțumesc pentru că ați stat de vorbă cu mine.

Marina Abgaș: Și eu mulțumesc! Pace și cer albastru tuturor! Toate cele bune!

Secţiuni: Interviuri, Război Ucraina, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO