Secţiuni » Executori judecătoreşti
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România

ÎCCJ. Scopul CAEJ
15.03.2022 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că enitatea Casa de Asigurări a Executorilor Judecătorești nu are nevoie de un mandat de la executorul judecătoresc pentru a acționa în calitatea de contractant pentru încheierea poliței de asigurare cu asiguratorul privat, întrucât acest drept este conferit de dispozițiile art. 25 alin. 1 din Statutul Casei de Asigurări a Executorilor Judecătorești în care se precizează faptul că trebuie să solicite doar aprobarea Consiliului UNEJ (format din reprezentanți ai tuturor Camerelor Executorilor Judecătorești) în vederea realizării unei astfel de operațiuni juridice. ”Scopul înființării Casei de Asigurări a Executorilor Judecătorești nu este acela de a proteja executorul judecătoresc de pierderile financiare suferite de despăgubirea terților care au fost prejudiciați prin activitatea profesională, ci acela de a proteja persoanele păgubite ca o măsură asiguratorie a Statului Român care a delegat autoritatea publica a executării silite profesiei liberalizate a executorului judecătoresc.” (Decizia nr. 5889 din 24 noiembrie 2021, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Secţiuni: Asigurări, Executori judecătorești, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO