Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Despre International Investment Law Journal sau despre contribuția la dezvoltarea dreptului internațional
03.03.2022 | Cristina-Elena POPA-TACHE

Secţiuni: Opinii, Revista revistelor juridice, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina-Elena Popa-Tache

Cristina-Elena Popa-Tache

Ajunsă în al doilea an, la cel de-al treilea număr, Revista de investiții (cum este denumită printre specialiștii din țară și din străinătate) își deschide paginile către autori din diferite țări.

Autorii vin către noi atât din spațiul educației juridice, cât și din partea practicienilor dreptului, în aprecierea faptului că încurajăm publicarea unor analize critice ale evoluției dreptului investițiilor internaționale. Scopul revistei este de a crea o platformă pentru dezbateri juridice internaționale, o punte între oamenii de știință juridică din întreaga lume.

In calitatea mea de editor-șef al International Investment Law Journal, ed. ADJURIS – International Academic Publisher, www.investmentlaw.adjuris.ro, nu pot decât să fiu foarte mulțumită de indexarea sa în: HEINONLINE, CEEOL, REPEC, WORLDCAT, KIT sau PROQUEST.

Până acum, publicația a atras profesori din Franța, Spania, Germania, Islanda sau Marea Britanie.

Revista are un regim specific surselor deschise și nu percepem taxe de publicare. Manuscrisele primite spre publicare în „International Investment Law Journal” vor fi revizuite folosind sistemul „double blind” peer review, respectând standardele internaționale ale revistelor științifice.

Toate informațiile necesare celor interesați, sunt disponibile în pagina de internet a revistei și pot fi accesate cu un simplu click: www.investmentlaw.adjuris.ro.

Imaginația autorilor nu este limitată.

Dreptul investițiilor internaționale are un portret din ce în ce mai bine definit în individualizarea sa și este încadrat în dreptul internațional, acesta fiind un punct de plecare pentru revista noastră care își propune să îl exploreze în întregime și să monitorizeze evoluțiile viitoare în acest domeniu.

Scopul nostru este de a efectua analize asupra tuturor componentelor ce aparțin investițiilor străine și nu numai în teorie sau jurisprudență, de aceea sunt binevenite, din partea specialiștilor, studii și articole referitoare la considerații istorice, sursele și principiile dreptului investițiilor internaționale, participanții la relațiile investiționale, definiția, formele și clasificarea investițiilor străine, analiza tratatelor de investiții inclusiv standardele de tratament și, bineînțeles, modul în care se realizează soluționarea litigiilor.

Prin urmare, nu propunem doar o simplă documentare, ci considerăm că accentul nostru este pus pe cercetarea juridică care, pe lângă caracterul său internațional, nu poate fi limitată în niciun fel și se impune ca o căutare și acumulare sistematică de cunoștințe noi.

Așa cum imaginația umană nu poate fi limitată, nu pot fi limitate nici investițiile internaționale, care se află în continuă mobilitate generată de fenomenul de expansiune și de evoluție, fiind un domeniu nelimitat care surprinde constant prin noutate. Astăzi, nu mai este de mirare că există diverse investiții maritime, aeriene, spațiale sau terestre, investiții în construirea și lansarea de sateliți, construcția de centrale regenerabile, construcția și exploatarea fracționării plasmei sanguine și multe altele.

Extinderea acestui domeniu a devenit incontestabilă, motiv pentru care se impune cooperarea strânsă a experților, alături de o cercetare continuă, și dezbateri sau analize critice, pentru a ține pasul cu diversele probleme care apar în legătură cu reglementarea legală efectivă a investițiilor străine, în special în timpul crizelor mondiale, fie acestea sanitare, economice sau conflictuale.

Orice sistem de drept își poate atinge obiectivele sociale și economice în măsura în care toate aspectele sale sunt făcute cunoscute și sunt supuse unei analize critice cu rol evolutiv și armonizator.

Publicația noastră – compartiment de cercetare juridică pentru investițiile internaționale – își propune să aducă o contribuție în acest sens, materiale profesionale captivante găsindu-se aici pentru investitorii străini și pentru toți cei interesați de acest domeniu, fără frontiere.

Vă așteptăm să publicăm împreună!

Dr. Cristina-Elena Popa-Tache
Editor-șef al International Investment Law Journal

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti