Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

Decizii de sancționare adoptate de ASF / februarie 2022
03.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna februarie a anului 2022, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non-bancară pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente, potrivit unui comunicat.

Piața de capital

Altur S.A. Sancționarea cu amendă, în cuantum de 11.100 lei a lui. Gheorghe Nițu Rizea, în calitate de Președinte al Consiliului de administrație al societății pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor în ceea ce privește situațiile financiare aferente exercițiului financiar 2020.

Unirea Shopping Center S.A. Sancționarea cu amendă în cuantum de 23.900 lei a lui. Bogdan Alexandru Adamescu, în calitate de Președinte al Consiliului de administrație al societății pentru nerespectarea obligațiilor de informare corespunzătoare a investitorilor în ceea ce privește litigiile în care este implicată societatea.

Compania Hotelieră Intercontinental Romania S.A. Sancționarea cu amendă în cuantum de 4.500 lei a lui. Bogdan Antonescu, în calitate de membru al Consiliului de administrație al societății pentru nerespectarea obligațiilor de informare corespunzătoare a investitorilor în ceea ce privește modificările intervenite în structura de conducere a societății. Sancționarea cu amendă în cuantum de 25.000 lei a lui. Bogdan Alexandru Adamescu, în calitate de Președinte al Consiliului de administrație și reprezentant legal al societății pentru nerespectarea drepturilor acționarilor în ceea ce privește întocmirea unui raport de audit suplimentar.

Alte tipuri de măsuri

Compania Hotelieră Intercontinental Romania S.A. Instituirea în sarcina Consiliului de administrație al societății a obligației de a întreprinde, în termen de 14 zile de la data emiterii deciziei, demersurile necesare în vederea încheierii unui contract cu un auditor financiar/o firmă de audit pentru realizarea raportului suplimentar de audit solicitat de acționarul SIF Banat Crișana S.A. ce deține peste 5% din totalul drepturilor de vot.

Asigurări

Grawe Romania Asigurare S.A. a fost sancționată cu amendă în cuantum de 74.500 lei, în principal pentru plata cu întârziere a despăgubirilor RCA și pentru neplata penalităților aferente. Sancțiunea a fost aplicată societății ca urmare a valorificării rezultatelor unui control inopinat ce a vizat perioada 31.10.2021 – 02.12.2021 și a avut ca tematică verificarea, în cadrul fluxului zilnic de soluționare a dosarelor de daună RCA, a respectării obligațiilor asigurătorilor instituite prin Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudiciile produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie și Norma nr. 20/2017 privind asigurările auto din România.

Omniasig VIG S.A. a fost sancționată cu avertisment scris pentru nerespectarea unor cerințe prevăzute de Legea nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări. Sancțiunea a fost aplicată societății ca urmare a valorificării rezultatelor unui control periodic ce a vizat perioada 01.06.2020 – 30.06.2021 și a avut ca tematică:
– Verificarea cerințelor de supraveghere și guvernanță a produselor de asigurare de sănătate;
– Verificarea respectării cerințelor legale privind informarea și consultanța acordată clienților în cazul asigurărilor de sănătate;
– Verificarea procesului de subscriere a contractelor de asigurări de sănătate;
– Verificarea modului de instrumentare a dosarelor de daună pentru clasa de asigurări de sănătate.

Pensii private

NN Asigurări de Viață S.A. Sancționarea cu avertisment scris a lui Gerke Anno Witteveen, în calitate de înlocuitor al Directorului General, pentru situații de nerespectare a prevederilor legale în ceea ce privește unele procese operaționale.

Secţiuni: Asigurări, C. contravențional, Piața de capital | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO