Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Decizii de sancționare adoptate de ASF / februarie 2022


03.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Asigurări, C. contravențional, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna februarie a anului 2022, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non-bancară pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente, potrivit unui comunicat.

Piața de capital

Altur S.A. Sancționarea cu amendă, în cuantum de 11.100 lei a lui. Gheorghe Nițu Rizea, în calitate de Președinte al Consiliului de administrație al societății pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor în ceea ce privește situațiile financiare aferente exercițiului financiar 2020.

Unirea Shopping Center S.A. Sancționarea cu amendă în cuantum de 23.900 lei a lui. Bogdan Alexandru Adamescu, în calitate de Președinte al Consiliului de administrație al societății pentru nerespectarea obligațiilor de informare corespunzătoare a investitorilor în ceea ce privește litigiile în care este implicată societatea.

Compania Hotelieră Intercontinental Romania S.A. Sancționarea cu amendă în cuantum de 4.500 lei a lui. Bogdan Antonescu, în calitate de membru al Consiliului de administrație al societății pentru nerespectarea obligațiilor de informare corespunzătoare a investitorilor în ceea ce privește modificările intervenite în structura de conducere a societății. Sancționarea cu amendă în cuantum de 25.000 lei a lui. Bogdan Alexandru Adamescu, în calitate de Președinte al Consiliului de administrație și reprezentant legal al societății pentru nerespectarea drepturilor acționarilor în ceea ce privește întocmirea unui raport de audit suplimentar.

Alte tipuri de măsuri

Compania Hotelieră Intercontinental Romania S.A. Instituirea în sarcina Consiliului de administrație al societății a obligației de a întreprinde, în termen de 14 zile de la data emiterii deciziei, demersurile necesare în vederea încheierii unui contract cu un auditor financiar/o firmă de audit pentru realizarea raportului suplimentar de audit solicitat de acționarul SIF Banat Crișana S.A. ce deține peste 5% din totalul drepturilor de vot.

Asigurări

Grawe Romania Asigurare S.A. a fost sancționată cu amendă în cuantum de 74.500 lei, în principal pentru plata cu întârziere a despăgubirilor RCA și pentru neplata penalităților aferente. Sancțiunea a fost aplicată societății ca urmare a valorificării rezultatelor unui control inopinat ce a vizat perioada 31.10.2021 – 02.12.2021 și a avut ca tematică verificarea, în cadrul fluxului zilnic de soluționare a dosarelor de daună RCA, a respectării obligațiilor asigurătorilor instituite prin Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudiciile produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie și Norma nr. 20/2017 privind asigurările auto din România.

Omniasig VIG S.A. a fost sancționată cu avertisment scris pentru nerespectarea unor cerințe prevăzute de Legea nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări. Sancțiunea a fost aplicată societății ca urmare a valorificării rezultatelor unui control periodic ce a vizat perioada 01.06.2020 – 30.06.2021 și a avut ca tematică:
– Verificarea cerințelor de supraveghere și guvernanță a produselor de asigurare de sănătate;
– Verificarea respectării cerințelor legale privind informarea și consultanța acordată clienților în cazul asigurărilor de sănătate;
– Verificarea procesului de subscriere a contractelor de asigurări de sănătate;
– Verificarea modului de instrumentare a dosarelor de daună pentru clasa de asigurări de sănătate.

Pensii private

NN Asigurări de Viață S.A. Sancționarea cu avertisment scris a lui Gerke Anno Witteveen, în calitate de înlocuitor al Directorului General, pentru situații de nerespectare a prevederilor legale în ceea ce privește unele procese operaționale.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro