Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Tinerii din Ucraina se pot înscrie la facultățile din România chiar și fără acte de studii
03.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Monitorul Oficial al României, Război Ucraina, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 209 din 3 martie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 3325/2022 privind completarea anexei la Ordinul ministrului educaţiei nr. 5.140/2019 pentru aprobarea Metodologiei privind mobilitatea academică a studenţilor.

Astfel, tinerii din Ucraina se pot înscrie ca studenți la programe de licență, master sau doctorat la facultățile din România. În cazul în care studentul sau studentul doctorand nu poate dovedi studiile parcurse prin documente emise de către instituţia de învăţământ superior pe care a frecventat-o anterior în Ucraina, instituţia de învăţământ superior din România evaluează, pe baza unor criterii proprii şi cu respectarea bunelor practici internaţionale, rezultatele învăţării, competenţele şi abilităţile şi decide cu privire la recunoaşterea şi acordarea creditelor de studiu transferabile.

În anii universitari 2021-2022 şi 2022-2023, studenţii, cetăţeni ai Ucrainei, pot beneficia de finanţare de la bugetul de stat sau din alte surse, prin Ministerul Educaţiei şi, respectiv, instituţiile de învăţământ superior.

Studentul sau doctorandul care nu a putut prezenta actele de studii la momentul înscrierii va prezenta instituţiei de învăţământ superior din România, înainte de finalizarea studiilor, diplomele care i-au permis accesul în ciclul de studii la care a fost înmatriculat.

Înscrierea în acest an universitar și în următorul se poate face prin demersul studentului, cu acordul universității românești.

Intrare în vigoare: 3 martie 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti